Lifestyle

Bilic a dezvăluit care e cel mai sănătos desert: „Gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului”

Bilic a dezvăluit care e cel mai sănătos desert: „Gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului”

Bilic a dezvăluit care e cel mai sănătos desert! Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Adevărul, Mihaela Bilic a spus care e cel mai sănătos desert care face bine creierului.

”Ciocolata e sănătoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanţe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deştept dulce”, a explicat doctorul.

Nutriționistul spune că este un desert sănătos, dar nu trebuie să exagerăm cu cantitatea de ciocolată.

„Zahărul nu e bun. Zahărul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoză şi cere tot timpul dulce. Însă zahărul în sine, şi aici mă refer la orice agent de îndulcire, zahăr alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malţ, sirop de agave, este o substanţă care în organism aduce strict energie pentru mişcare şi calorii goale.

Dacă folosim una-două linguriţe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă

În zahăr avem o moleculă de glucoză şi una de fructoză. În momentul în care ajunge în organism, glucoza este folosită ca şi combustibil de toate celulele, iar fructoza este metabolizată de ficat pe calea alcoolului, ducând la grăsime abdominală şi steatoză hepatică.

Dacă folosim una-două linguriţe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă, avem capacitatea de a-l metaboliza corect. Însă în momentul în care depăşim această cantitate, apar probleme”, a completat Mihaela Bilic.