Info Actual > Diverse > Bilic a mai spulberat un mit. Abia acum s-a aflat exact. Foarte puțini știu acest detaliu
Diverse

Bilic a mai spulberat un mit. Abia acum s-a aflat exact. Foarte puțini știu acest detaliu

Bilic a mai spulberat un mit. Abia acum s-a aflat exact. Foarte puțini știu acest detaliu

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic spulberă toate miturile legate de masa de seară. Ea a explicat că „masa de seară are şi rolul de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala”, însă trebuie evitat un anumit fel de mâncare.

Mihaela Bilic este de părere că nu trebuie să consumi mâncăruri grele seara, vei îngreuna digestia. Poți mânca și după ora 18.00, însă dacă în farfuria ta se va regăsi o porție de peşte, alături de care să adaugi și o lingură generoasă de legumele.

„Trebuie să încurajăm masa de seară. Absolut! E o chestiune în primul rând de buget. Trebuie să ne gândim la bugetul nostru caloric ca la bugetul financiar. Adică, bugetul este al tău şi cum îl cheltuieşti, trebuie să fie spre satisfacţia şi ritmul vieţii tale (…)

Bilic a mai spulberat un mit. Faptul că activitatea se prelungeşte mult în noapte, adică organismul îşi cere dreptul lui, pentru că a stat până la ora aia, el a muncit. Masa de seară are şi rolul de a compensa din punct de vedere emoţional toată oboseala care a fost peste zi. Consider că este cea mai importantă”, a spus Mihaela Bilic la Antena 3.

Făinoasele,  energia pentru mişcare, iar peştele şi legumele,  uşor de metabolizat

„Important este să nu fie lucruri grele care duc la probleme de digestie. Dacă ora este înaintată, ar fi bine să nu fie făinoase multe. Făinoasele înseamnă glucide şi ele sunt energia pentru mişcare. Peştele şi legumele sunt uşor de metabolizat, a explicat Mihaela Bilic.