Lifestyle

Biserica Catolică și Biserica Anglicană reunite de Duminica Rusaliilor

Biserica Catolică și Biserica Anglicană reunite de Duminica Rusaliilor

Biserica Catolică și Biserica Anglicană reunite de Duminica Rusaliilor. Şeful Bisericii Catolice, Papa Francisc, și capul Bisericii Anglicane, Arhiepiscopul de Canterbury, au trimis astăzi un mesaj comun de speranță și nevoie de unitate, în cadrul unei slujbe speciale, pentru a marca Duminica Rusaliilor.

Slujba a fost transmisă pe internet. Rusaliile, sărbătorite la 50 de zile după Paște, reprezintă o sărbătoare importantă pentru creștini și marchează Pogorârea Duhului Sfânt asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret.

Papa Francisc a cerut creștinilor din întreaga lume să fie mai uniți în fața greutăților din aceste zile: ”Avem nevoie să fim uniți pentru a face față pandemiei cauzate de virus, dar și foametei, războaielor și celor care nu prețuiesc viața, pentru a face față indiferenței față de ceilalți.”

Slujba, preînregistrată şi transmisă virtual pe canalele social-media, a fost condusă de capul Bisericii Anglicane, de rit protestant, Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. El a mulțumit celor din linia întâi și celor care oferă ajutor semenilor aflați în dificultate.

Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury: Am văzut în aceste zile spiritul comunității, serviciul dedicat de iubire din partea celor care au grijă de noi.

Papa Francisc şi Justin Welby au fost aleși în fruntea Bisericii Catolice, respectiv Anglicane la câteva zile distanță unul de altul și au dezvoltat o prietenie aparte. Este pentru prima dată, însă, când participă împreună la o slujbă religioasă.