Social

Bisericile rămân închise în noaptea Învierii? Președintele României face lumină

Bisericile rămân închise în noaptea Învierii? Președintele României face lumină. Klaus Iohannis le-a răspuns românilor care voiau să meargă în noaptea Învierii la Biserică. Acesta a transmis că, momentan, nu există o alte cale pentru a lupta cu coronavirusul decât statul acasă.

„Pentru milioane de credincioşi, este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la biserică. Dar aveţi încredere, această perioadă dificilă va trece şi ne vom reuni în bisericile noastre cu şi mai multă credinţă. Acum, însă, nu există nicio altă cale de a vă proteja pe voi şi pe apropiaţii voştri decât aceea de a sta acasă, de a respecta cât mai mult regulile de distanţare socială.

Aceasta este cea mai puternică şi plină de dăruire manifestare a dragostei creştineşti şi a iubirii aproapelui. Sacrificiile făcute de noi ajută enorm la oprirea răspândirii virusului”, a declarat Klaus Iohannis.

Apel către Diaspora: „Nu veniți acasă!”

Klaus Iohannis s-a adresat încă o dată românilor din Diaspora, cerându-le să nu vină în România, de Paște. „Învierea Domnului găsește toată omenirea în criză profundă. Fac un apel către românii din diaspora: Dragii mei, nu veniți acasă de sărbători anul acesta. Revenirea acasă poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei de acasă. E un moment trist, dar aceasta e cea mai puternică manifestare a iubirii creștinești”, a spus acesta.