Social

Blocaj la Nădlag, ce se întâmplă acum în vamă

Blocaj la Nădlag, ce se întâmplă în vamă la această oră. La punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 se înregistrează, și la această oră, timpi mari de așteptare, atât la intrarea, cât și la ieșirea din țară.

Coloanele de autoturisme se întind pe zeci de kilometri, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din țară prin punctul de control și trecere a frontierei Nădlac 1. Timpii de așteptare sunt foarte mari, de până la șase, șapte ore pentru controlul documentelor de călătorie.

Agent-șef adjunct Ardelean Claudia: ”În acest moment, în punctul de trecere a frontierei Nădlac 1 sunt deschise pe sensul de intrare 7 artere, iar pe sensul de ieșire 5 artere. Pentru fluidizarea traficului, începând cu ora 14:30, a fost deschis și punctul de trecere a frontierei Borș și, începând cu ora 19, s-au deschis încă patru artere pe sensul de intrare în țară în punctul de trecere a frontierei Nădlac 2.”

Şoferii nemulțumiți claxonează nerăbdători de durata controlului la frontieră. Au fost și momente mai tensionate pe sensul de intrare în țară, când mai mulți cetățeni români au început să strige și să amenințe autoritățile. În zonă au fost trimise brigăzile speciale de intervenție ale Jandarmeriei și Poliției. Sute de persoane intră pe jos în țară și pentru că nu au transport asigurat, sunt nevoiți să parcurgă cu copii și bagaje mai mulți kilometri pe jos.

Oamenii vin din Germania unde au lucrat în agricultură și au ajuns la graniță cu autocarul. Acesta i-a lăsat la vreo 20 de km și au plătit 300 euro până granița cu România.

Un alt cetățean vine tot din Germania și a lucrat în construții. Acesta este nemulțumit de timpul stat la vamă: ”Îşi bat joc ăştia de noi.” spune omul.

Deși timpul de așteptare este mare, nu au fost incidente notabile și cei care vin sau pleacă, în majoritatea lor, sunt muncitori sezonieri în agricultură în Germania, șoferi de camion în Olanda sau Belgia sau asistenți persoane în vârstă în Austria