Social

Blocul din Ferentari nu a ars din cauza anvelopării. Parchetul a declanșat anchetă

Blocul din Ferentari nu a ars din cauza anvelopării. Parchetul a declanșat anchetă
evenimentul zilei

Sâmbătă seară, în Sectorul 5 al Capitalei, a avut loc un puternic incendiu, care a panicat peste o sută de oameni făcându-i să părăsească imediat locuințele. Parchetul și Poliția au început ancheta pentru stabilirea cauzelor care a provocat sinistrul.

Puternicul incendiu a avut loc, sâmbătă, 14 mai 2022, în jurul orei 22.00, pe strada Baciului, la un bloc de 10 etaje din Ferentari, Sectorul 5. În urma acestui incendiu a fost afectat un număr de 18 apartamente, dar toate sunt făcute praf din cauza fumului și a intervenției cu apă și spumă a pompierilor.

De asemenea, din investigațiile de la fața locului, a rezultat că:

  • 8 persoane au avut nevoie de îngrijire medicală, din care una, intoxicată cu fum, a fost dusă la spital
  • 112 locatari au reușit să fugă din calea incendiului, doar cu ceea ce erau îmbrăcați
  • 11 persoane au fost evacuate de forțele de intervenție, dintre care o persoană supraponderală și două care erau imobilizate.

Pentru a stinge incendiul declanșat, au intervenit peste 100 de pompieri

”Au fost afectate 18 apartamente, iar alte 20 au fost verificate de către pompierii militari. Am intervenit cu 14 autospeciale cu apă și spumă, 6 echipaje de ajutor militar, 2 unități de terapie intensivă mobilă și mașina medicului de urgență”, a declarat maior Radu Marius, adjunct șef centrul operational.

Viceprimarul primăriei sectorului 5 și echipa sa s-au mobilizat spre a oferi adăpost familiilor afectate de incendiu. Foarte mulți dintre locatarii afectați au fost cazați într-un hotel, conform declarației viceprimarului, dar au fost și familii care au cerut ajutorul rudelor și cunoștintelor pentru a se adăposti peste noapte. Alții au rămas în mașini, în fața blocului, în ideea de a-și păzi bunurile din blocul gol.

Edilul a contrazis zvonurile prezentate pe unele televiziuni și site-uri că blocul care a ars ar fi fost reabilitat sau în proces de reabilitare cu anveloparea fațadei.

S-a declanșat o anchetă

Pentru  a stabili cauzele și condițiile în care s-a produs incendiul din blocul din Ferentari, Sectorul 5, în prezent se fac cercetări de către autoritațile în domeniu.

Reprezentanții Poliției Capitalei au anunțat:

„Urmare a incendiului produs ieri, 14 mai 2022, la un imobil de 10 etaje situat pe strada Baciului, sector 5, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”.

Unii locatari cred că focul a izbucnit de la parterul blocului unde funcționează un coafor sau de la unul din apartamentele de deasupra acestuia, de la etajul 2.