Info Actual > Diverse > Boala tăcută care afectează oamenii din lumea întreagă. Simptomele stau ascunse ani buni
Diverse

Boala tăcută care afectează oamenii din lumea întreagă. Simptomele stau ascunse ani buni

Boala tăcută care afectează oamenii din lumea întreagă. Simptomele stau ascunse ani buni

Boala tăcută care afectează oamenii din lumea întreagă poate afecta organele din corp. Simptomele stau ascunse ani buni și provoca dezechilibru în corpul oamenilor.

Aexietatea este boala tăcută care afectează milioane de oameni. Tulburările de anxietate apar de obicei de la vârsta mijlocie, însă, din nefericire, femeile sunt mai predispuse decât bărbații în acest caz.

Stresul este vinovat pentru tulburările de anxietate

Experții explică cum se manifestă această boală tăcută. Când devine intensă, apar amețeli și stări de greață. O stare de anxietate excesivă sau persistentă poate avea un efect devastator asupra sănătății dumneavoastră fizice și mentale.

Tulburările de anxietate pot apărea în orice stadiu al vieții, dar de obicei încep de la vârsta mijlocie. Femeile sunt mai susceptibile de a avea o tulburare de anxietate decât bărbații, spune Institutul Național de Sănătate Mintală din Statele Unite (NIMH).

Simptomele pot începe imediat sau mulți ani mai târziu. Cei care au o afecțiune gravă pot ajunge și la o tulburare de anxietate.

Anxietatea și atacurile de panică pot determina creierul să elibereze hormoni de stres

Anxietatea și atacurile de panică pe termen lung pot determina creierul să elibereze hormoni de stres în mod regulat. Acest lucru poate crește frecvența unor simptome precum dureri de cap, amețeli și depresie.

Cum este afectat organismul? Creierul vă inundă sistemul nervos cu hormoni și substanțe chimice concepute pentru a vă ajuta să răspundeți la o amenințare. Adrenalina și cortizolul sunt două exemple.

Mai mult, tulburările de anxietate pot provoca un ritm cardiac rapid, palpitații și dureri în piept. De asemenea, este posibil să aveți un risc crescut de hipertensiune arterială și boli de inimă. Dacă aveți deja boli de inimă, tulburările de anxietate pot crește riscul evenimentelor coronariene.

Când apare senzația de anxietate, corpul nu primește niciodată semnalul pentru a reveni la o funcționare normală. Acest lucru vă poate slăbi sistemul imunitar, lăsându-vă mai vulnerabili la infecții virale și boli frecvente. De asemenea, este posibil ca vaccinurile obișnuite să nu funcționeze la fel de bine, potrivit Capital.