Economic

Boloș a făcut anunțul! „Nu vor crește taxele”

Marcel Boloș suntem-campioni-bugetaru
sursa foto: arhiva companiei

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a făcut un anunț important. Guvernul nu intenționează să crească taxele și impozitele. Cu toate acestea, trebuie observate efectele măsurilor anti-evaziune fiscală.

„Nu se pune problema acestor creșteri (de taxe – n.r.) de care se tot vorbește în spațiul public.  Măsurile pe care noi încercăm să le luăm pentru combaterea evaziunii fiscale sunt tocmai pentru a păstra cât se poate și pe cât posibil actualul sistem fiscal.

Este exclus să discutăm pentru moment de aceste majorări discutate în spațiul public și care pun în discuție felul în care Guvernul își respectă promisiunile”, a precizat ministrul.

De asemenea, creditul fiscal ar putea fi implementat în anul 2026. Acesta ar fi cel mai recent termen anunțat de oficial.

„Trebuie să fac câteva precizări: este un model pe care îl studiem. Este modelul din Portugalia și are la bază creditul fiscal. Creditul fiscal a fost recomandat ca modalitate de către Banca Mondială pentru combaterea evaziunii fiscale” a adăugat Marcel Boloș, potrivit Antena3 CNN.