Info Actual

Info Actual > Showbiz > Bomba in televiziune. Ce se va intampla cu emisiunea lui Mihai Gadea
Showbiz

Bomba in televiziune. Ce se va intampla cu emisiunea lui Mihai Gadea

Bomba in televiziune. Ce se va intampla cu emisiunea lui Mihai Gadea

Bomba in televiziune. Membrii CNA au avut discutii contradictorii din cauza unei emisiuni de la Antena 3. Asadar, emisiunea lui Mihai Gadea a fost luata in vizor.

Întreaga discuție a pornit de la emisiunea de pe Antena 3, realizată de Mihai Gâdea, în care s-a vorbit și despre clanurile de romi care au fost nevoite să se întoarcă în țară din cauza pandemiei de coronavirus.

225În cadrul acestei emisiuni, Mihai Gâdea a declarat că „dintr-o medie de 1.000 de cetățeni intrați zilnic în țara, 800 erau romi”, informație care i-a făcut pe doi membrii CNA să poarte o discuție mai aprinsă.

Bomba in televiziune. Astfel, Radu Herjeu a fost de părere că informația spusă de către Mihai Gâdea este una neverificată și care induce ideea că cineva numără persoanele la graniță după etnie. În plus, acesta a ținut să sublinieze că interlocutorul său din CNA, Radu Călin Cristea se folosește de poziția pe care o are pentru a apăra Antenele.

Mai jos redăm conversația dintre cei doi, potrivit Capital.

Radu Herjeu: „Eu sunt foarte curios să știu cine și cum a stabilit că din 1.000 de cetățeni la graniță, 800 erau romi. Cine a identificat romii și i-a trecut pe hârtiuță?

Induce ideea că la graniță este un om care notează pe hârtiuță care sunt romi și care nu.

Eu dacă aș fi primit o astfel de informație, m-aș fi interesat dacă e posibil ca cineva să stea cu pixul în mână și să trieze romii. Gâdea aruncă cu seninătate aceste cifre fără să se întrebe o secundă ce-i cu ele.”

Radu Călin Cristea: „Aș vrea să fiu foarte clar. Supărarea lui Radu (n.r – Herjeu), poate fi legitimă n-o contest, este legată de modul în care se lucrează în Poliția de Frontieră. Acolo este o problemă pe care Gâdea și ceilalți o preiau. Este o sursă jurnalistică și legitimă. Nu-i obligă nici CEDO să o divulge. Nu cred că avem noi competența să dezvoltăm și să comentăm informațiile.

Avem obligația să credem un jurnalist care invocă o anumită sursă.

Nu cred că e vorba nici de discriminare în materialele de față. Dacă vi se pare că la Baia Mare nu s-au răfuit două benzi de romi, atunci pe ce lume ne aflăm?

Hai să fim cinstiți, cine iese cu topoare? Nu face nimeni generalități. Buba nu e la Gâdea, ci la interpretarea noastră care una abuzivă și puțin ridicolă”, a spus Cristea.

„Repet, să induci ideea că cineva la graniță stă și numără și constată care are pielea mai albă sau mai colorată mi se pare o informație neverificată”, a spus acesta.

A fost intrerupt de Cristea, care a spus:

„Asta cu „inducția” e supoziție. De ce te folosești de legea audiovizualului să îți instrumentezi o supoziție?”

Herjeu a răspuns:

„Că sunt membru CNA, așa cum și tu te folosești de poziția de membru CNA ca să iei apărarea Antenelor de câte ori ai ocazia!”