Showbiz

Brad Pitt debutează într-o nouă meserie. Nu a făcut-o în America ci în Finlanda

Brad Pitt debutează într-o nouă meserie. Nu a făcut-o în America ci în Finlanda
foto: https://www.theartnewspaper.com

Actorul a apărut alături de muzicianul australian Nick Cave și de sculptorul britanic Thomas Houseago pentru a dezvălui prima sa expoziție publică de artă.

Brad Pitt și-a dezvăluit sculpturile într-un muzeu de artă de pe malul unui lac din Finlanda, ca parte a primei expoziții publice de artă a actorului, eveniment care a fost o surpriză neașteptată pentru țara nordică.

Situat în cel de-al treilea oraș ca mărime din Finlanda, Tampere, aceasta este prima dată când starul american „în mare parte autodidact” și-a prezentat sculpturile în fața publicului, a declarat Muzeul de Artă Sara Hildén.

Sculpturile lui Pitt au fost dezvăluite chiar de actorul în vârstă de 58 de ani, sâmbătă, în cadrul unei expoziții mai ample a artistului britanic Thomas Houseago, alături de o colecție de obiecte ceramice a muzicianului australian Nick Cave.

„Pentru Nick și pentru mine, aceasta este o lume nouă și prima noastră intrare. Pur și simplu se simte bine”, a declarat Pitt pentru postul de televiziune finlandez Yle la ceremonia de deschidere.

Cele nouă lucrări ale lui Pitt din cadrul expoziției includ un panou din ghips turnat „reprezentând un schimb de focuri de armă” și o serie de sculpturi din silicon în formă de casă care au fost împușcate fiecare cu un calibru diferit de muniție.

„Pentru mine este vorba despre auto-reflecție. Este vorba despre unde am greșit în relațiile mele, unde am călcat strâmb, unde sunt complice”, a declarat Brad Pitt la vernisaj. „Pentru mine, s-a născut din însușirea a ceea ce eu numesc un inventar radical al sinelui, devenind cu adevărat brutal de sincer cu mine și ținând cont de cei pe care poate i-am rănit, de momentele în care am greșit pur și simplu.”

Se pare că actorul a început să își încerce mâna la olărit după divorțul de Angelina Jolie, petrecând până la 15 ore pe zi în studioul lui Houseago din Los Angeles, în 2017. El a declarat pentru GQ în luna august că nu a privit goana sa după ceramică drept artă, ci ca pe un „sport solo, foarte liniștit, foarte tactil”.

Vizita neașteptată a lui Pitt a luat prin surprindere țara nordică, întrucât implicarea sa în expoziție nu fusese anunțată anterior.

Pe lângă faptul că va găzdui pentru prima dată sculpturile lui Pitt, expoziția de artă reprezintă debutul expozițional al lui Houseago în țările nordice și prima expoziție de ceramică a lui Cave.

Muzicianul, care a studiat pictura la Institutul de Tehnologie Caulfield din Melbourne înainte de a se dedica muzicii, a creat 17 figurine din ceramică pictate manual, care descriu „viața Diavolului în 17 stații”, care fac trimitere la interesul său pentru figurinele Victorian Staffordshire Flatback, pe care le colecționează.

 

Bibliografie:

The Guardian. (2022, September 20). Brad Pitt makes surprise debut as a sculptor at Finland art gallery. The Guardian. https://www.theguardian.com/artanddesign/2022/sep/20/brad-pitt-debut-as-sculptor-finland-art-gallery-nick-cave-thomas-houseago