Info Actual > Diverse > Braşov: Tânăr de 21 de ani mort din cauza drogurilor.Doi bărbaţi reținuți pentru trafic de droguri şi ucidere din culpă
Diverse

Braşov: Tânăr de 21 de ani mort din cauza drogurilor.Doi bărbaţi reținuți pentru trafic de droguri şi ucidere din culpă

Braşov: Tânăr de 21 de ani mort din cauza drogurilor.Doi bărbaţi reținuți pentru trafic de droguri şi ucidere din culpă

Procurorii de la Serviciul Teritorial Braşov al DIICOT au reţinut doi bărbaţi suspectaţi de trafic de droguri de mare risc, ucidere din culpă şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Cei doi au fost ulterior arestaţi, într-un dosar deschis după ce, în luna februarie a acestui an, un tânăr de 21 de ani a ajuns în stare critică la spital şi a murit, după cinci zile în care a fost internat la terapie intensivă, concluziile medicilor legişti fiind că decesul are legătură cu consumul unor droguri de tip nou, pe care victima le-a cumpărat de la unul dintre suspecţi, arată un comunicat al DIICOT.

Doi bărbaţi cu vârste de 31 de ani, unul din judeţul Braşov, celălalt din judeţul Mureş, au fost arestaţi preventiv, fiind puşi sub acuzare pentru trafic de droguri şi alte substanţe psihoactive, dar şi pentru ucidere din culpă în cazul morţii unui tânăr de 21 de ani, consumator de droguri.

Bărbaţii suspectaţi că i-au vândut droguri tânărului au fost prinşi în flagrant

Dosarul, instrumentat de procurorii DIICOT – Serviciul teritorial Braşov împreună cu poliţiştii antidrog braşoveni, a fost deschis după ce tânărul a murit la cinci zile după ce a ajuns în stare critică la spital.

 „La data de 17.02.2021, o persoană a fost preluată de către un echipaj al Seviciului de Ambulanţă Braşov, în stare gravă, fiind internată pe secţia Terapie Intensivă Coronarieni a Spitalului Judeţean de Urgenţă Braşov, unde, ulterior, a decedat. În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat faptul că respectiva persoană era consumatoare de noi substanţe cu efecte psihoactive, iar în cursul dimineţii de 17.02.2021, consumase astfel de substanţe pe care le achiziţionase de la unul dintre inculpaţi. În urma efectuării autopsiei, a rezultat faptul că între decesul tânărului şi consumul de substanţe psihoactive a existat o legătură directă de cauzalitate”, notează procurorii DIICOT în comunicatul dat publicităţii marţi.

Cei doi bărbaţi suspectaţi că i-au vândut droguri tânărului au fost prinşi în flagrant, duminică, în timp ce aveau asupra lor substanţe psihoactive pe care intenţionau să le comercializeze. Aceștia mai  sunt suspectaţi că au comercializat droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive către un număr foarte mare consumatori, inclusiv către minori, în municipiul Braşov.