Social

Breaking news. Adrian Streinu Cercel a fost demis! Decizia lui Nelu Tataru

Breaking news. Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a anuntat astazi ca l-a demis pe Adrian Streinu Cercel de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății.

„Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a spus ministrul Nelu Tătaru, facand referire la planul lui Streinu Cercel de izolare totatala cetățenilor peste 65 de ani, scrie Capital.

”Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a spus Tătaru, făcând referire la planul lui Streinu Cercel de izolare totală a cetățenilor peste 65 de ani.

Comisiile de specialitate sunt structuri consultative care furnizează Ministerului Sănătăţii expertiza științifică necesară pentru coordonarea reţelei de asistenţă medicală.

Reamintim că Adrian Streinu-Cercel, manager de 19 ani la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, a minimalizat în primă fază pericolul coronavirusului, declarând în 27 ianuarie că „focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”.

Cercel a fost subiectul unor investigații de presă, precum cea realizată de Rise Project în 2018, care arăta că fundația privată a lui Streinu-Cercel a primit de la primii șapte producători mondiali de medicamente un milion de euro doar într-un an. Jumătate au fost retrași cash, în tranșe rotunde, uneori chiar la bancomatul din curtea spitalului.