Social

Breaking news. Al doilea val de Covid-19! Nelu Tataru, veste sumbra

Breaking news. Al doilea val de Covid-19! Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a oferit informatii proaspete despre cel de-al doilea val de coronavirus pe teritorul tarii noastre.

In momentul in care a fost intrebat daca ne aflam in cel de-al doilea val de coronavirus, Tataru a declarat: „Încă n-am terminat valul 1. Să gestionăm corect acest val 1 și vom vedea transmiterea comunitară din vară, studiile de seroprevalență, precum și testările care se fac în cadrul protocoalelor, și vom putea previziona un eventual val 2 și amploarea acestuia”.

„După orice eveniment sau element pandemic cum ar fi valul 1, se fac studii. Vedem cât din populația României este imunizată, care sunt grupele de vârstă care sunt imunizate și în ce proporție, care sunt zonele din țară în care s-a produs imunizarea mai importantă sau nu, cum se manifestă focarele existente sau apariția focarelor noi, care este transmiterea în aceste focare, cum se manifestă și care sunt infectările pe grupele de risc și, nu în ultimul rând, ce se întâmplă în afara țării noastre”, a continuat Nelu Tataru.