Social

Breaking News! Klaus Iohannis: „Școlile, grădinițele, universitatile nu se mai deschid în acest an școlar!”

Breaking News! Klaus Iohannis: „Școlile, grădinițele, universitatile nu se mai deschid în acest an școlar!” După ședința care a avut loc la ora 12.00, privind reînceperea cursurilor, președintele României a anunțat că școlile rămân închise.

„S-a decis, astăzi, ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădinițele, şcolile, universităţile să nu se mai deschidă. Nu se va mai întoarce elevul, studentul, fizic, la cursuri. Anul şcolar se va termina pe 12 iunie.

Până atunci, vor continua formele de învățământ la distanţă, ca până acum. Până în 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate cu notele pe care le au acum. În cazuri excepționale, se mai poate face o evaluare suplimentară”, a declarat Klaus Iohannis.

Ce elevi revin la școală, între 2 și 12 iunie?

„Sunt totuși câteva excepții. Elevii din clasele terminale, a opta, a 12-a, a 13-a, unde este cazul, la profesională în anii terminali, vor putea reveni la școală după data de 2 iunie, între 2 -12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale. În această situație, altfel decât dacă s-ar fi întors toți la școală, normele de distanțare pot fi respectate, vor fi maxim 10 elevi într-o sală, vor sta maxim 2 – 3 ore acolo și se vor pregăti pentru examenele naționale”, a mai declarat președintele.

„Examenele Naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte de distanțare, vor sta la distanța mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe altul, se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor celor ce intră în școală”, a mai spus Klaus Iohannis.