Info Actual

Info Actual > Social > Breaking News. Situația scapă de sub control. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat un numar record de amenzi
Social

Breaking News. Situația scapă de sub control. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat un numar record de amenzi

Breaking News. Situația scapă de sub control. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat un numar record de amenzi

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, mai multe amenzi privind încălcarea măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Situația scapă de sub control. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat un numar record de amenzi. Autoritățile nu mai știu cum să oprească încălcarea regulilor anti-COVID.

Poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 1.377 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 392.550 de lei, ca urmare a încălcării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, informează, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Totodată, sâmbătă au fost constatate două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod penal.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 760 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112.

 

Linie verde la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară

GCS reaminteşte că Ministerul Afacerilor Interne a operaţionalizat, începând cu 4 iulie, o linie TELVERDE (0800.800.165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecţie sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat în sistem integrat şi repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Totodată, GCS transmite să se ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să se apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor, valabilă pentru apelurile naţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 8,00 – 20,00.