Actual Showbiz

Brooke Shields, victimă a industriei cinematografice. Un documentar incendiar dezvăluie abuzurile sexuale la care a fost supusă

Brooke Shields, victimă a industriei cinematografice. Un documentar incendiar dezvăluie abuzurile sexuale la care a fost supusă
Retetesivedete/RV

Noi dezvăluri din culisele angajării în industria cinematografică. Este vorba despre un documentar despre cunoscuta actriță Brooke Shields care vorbește, în premieră, despre abuzurile sexuale la care a fost supusă de către industria cinematografică, atunci când era tânără și la început de drum.

Un documentar incendiar dezvăluie abuzurile sexuale la care a fost supusă cunoscuta actriță Brooke Shields

Brooke Shields a apărut într-un documentar despre povestea vieții sale, dezvăluire care a zguduit participanții la Festivalul Sundance.

În documentarul mediatizat marți, 24 ianuarie 2023, de El Diario, ea vorbește despre abuzul sexual și despre faptul că a fost violată la vârsta de 20 de ani de o persoană din industrie, care se oferise să se întâlnească cu ea, pentru a discuta despre un potențial rol.

Ea a spus că violul a avut loc într-un moment în care nu mai avea de lucru și că l-a însoțit pe bărbatul anonim în camera sa de hotel, pentru a continua discuțiile. Acesta a venit apoi dezbrăcat și a atacat-o, sărind pe ea.

Actrița povestește că s-a gândit să fugă și să dea alarma, dar a decis să nu se împotrivească spunând: ”Am înghețat complet. M-am gândit doar rămâi în viață și ieși de acolo. Și am tăcut pur și simplu”.

Ulterior, ea mărturisește că i-a scris atacatorului ei, dar nu a primit niciodată un răspuns, dar a negat parțial și faptul că incidentul a constituit un viol. Ea a completat: ”Îmi spuneam ‘nu trebuia să beau la cină, nu trebuia să urc în cameră”.

Foto: Retete si Vedete/RV

Dar, în cele din urmă, a decis că e suficient și o parte din modul ei de a face față situației a fost să își spună povestea.

”Pur și simplu am ridicat mâinile și am spus: Refuz să fiu o victimă, pentru că asta este ceva ce se întâmplă indiferent cine ești și indiferent dacă ești pregătit sau nu. Am vrut să șterg totul din mintea și din corpul meu. Sistemul nu venise niciodată să mă ajute, așa că a trebuit să fiu puternică pentru mine însămi”.

Presa externă scrie că documentarul reînvie toate ororile abuzurilor sexuale din industria cinematografică. Shields a fost nevoită să se maturizeze de la o vârstă fragedă, să fie mama și susținătoarea familiei. Mama ei era alcoolică, iar ea a trebuit să intervină pentru a oferi familiei sale cea mai bună viață posibilă.

Documentarul Pretty Baby acoperă toate abuzurile sexuale pe care le-a îndurat, de la faptul că a fost dezbrăcată la 11 ani pentru filmul original Pretty Baby, despre o prostituată, până la faptul că a fost sărutată de Keith Carradine, cu 16 ani mai mare decât ea. Asta, înainte de a avea un iubit în mod oficial.

Sexualizată de industrie de la o vârstă fragedă, a apărut apoi în Blue Lake, un film în care apare goală în cea mai mare parte a timpului. Atunci nu a înțeles pe deplin implicațiile a ceea ce i se întâmpla, dar acum, la vârsta de 57 de ani, înțelege pe deplin ce i s-a întâmplat și vrea nu doar să își spună povestea, ci să avertizeze și alte viitoare starlete.