Info Actual > Culinar > Brownie, rețetă deliciosă din 4 ingrediente. Trucuri și secrete pentru un desert plin de ciocolată
Culinar

Brownie, rețetă deliciosă din 4 ingrediente. Trucuri și secrete pentru un desert plin de ciocolată

Brownie, rețetă deliciosă din 4 ingrediente. Trucuri și secrete pentru un desert plin de ciocolată

Brownie, rețetă deliciosă din 4 ingrediente. Brownie-ul este un dulce care provine din Statele Unite ale Americii a cărui origine continuă să genereze multe îndoieli și teorii.

Unii îi atribuie nașterea în urma unei expoziții majore de la Hotelul Palmer House din Chicago, când organizatorii i-au cerut patiserului să pregătească un desert care să fie pus în cutii, astfel încât să poată fi mâncat fără să păteze mâinile.

O altă poveste spune că desertul a apărut atunci când un bucătar a adăugat accidental ciocolată topită în aluatul de fursecuri.

Dar adevărul este că cea mai răspândită versiune este cea care asigură că acest desert popular a apărut ca urmare a unei greșeli.

Conform acestei teorii, cineva a uitat să adauge drojdie la un brownie și, la copt, s-a obținut un tort compact și plat, ușor crocant la exterior și foarte suculent la interior. Ceea ce părea o greșeală s-a dovedit a fi un succes.

Brownie, rețetă deliciosă din 4 ingrediente. Dacă doriți să vă pregătiți varianta de casă, Moncho López, de la Levaduramadre Natural Bakery, vă oferă toate trucurile pentru a vă duce la perfecțiune rețeta de brownie.

Ca în orice rețetă, un secret pentru a obține rezultatul corect se află în ingrediente, care trebuie să fie de calitate.

  • 200 de grame de unt
  • 180 de grame de ciocolată neagră
  • 2 oua
  • 120 de grame de făină de grâu

După cum explică López, ciocolata pe care o folosiți pentru a face brownie-ul trebuie să fie cu cel puțin 70% cacao pură și fără zahăr.

„Este important să alegem procentul potrivit de cacao pentru că dacă folosim o ciocolată mai pură, rezultatul poate să nu fie atât de cremos și dulce pe cât ar trebui, iar cu o ciocolată cu 50% cacao, de exemplu, prăjitura poate să nu aibă suficientă potență.”, spune expertul.

Sfaturi și trucuri pentru a face brownie-ul perfect

Pentru a face brownie-ul perfect, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să topiți ciocolata împreună cu untul și să lăsați amestecul să se încălzească. Dupa aceasta adaugam ouale unul cate unul si cand totul este incorporat adaugam faina cernuta.

Pentru a-l coace, temperatura trebuie să fie de minim 200-220 de grade, fiind de preferat ca să se facă în cuptor cu convecție și ca în timpul coacerii să genereze o crustă, conform lui López.

“Brownie-ul poate crește în timpul coacerii, dar odată ce este scos din cuptor, coboară. Nu trebuie să se odihnească”, adaugă el.

Acest dulce are nevoie de puțin coacere, iar interiorul său este ușor umed, astfel încât să nu se usuce atunci când este consumat. Dacă nu doriți să folosiți cuptorul, aveți întotdeauna opțiunea de a face varianta într-o cană sigură pentru cuptorul cu microunde.

López recomandă însoțirea desertului cu înghețată de vanilie, o combinație perfectă pentru că brownie-ul se servește fierbinte.