Social

Bugetul pentru 2024: Fonduri masive pentru aceste categorii de cetățeni

scăderea PIB-ului
sursa foto arhiva companiei

Guvernul a dat undă verde proiectelor de lege referitoare la bugetul de stat pentru anul 2024. Prin intermediul unei hotărâri, Executivul a stabilit alocarea unor sume suplimentare din Fondul de rezervă bugetară, planificat inițial pentru bugetul de stat din 2023.

Banii susțin cheltuielile descentralizate la nivelul comunităților locale – comune, orașe, municipii și sectoarele municipiului București.

În consecință, pentru anul 2024, s-au destinat suplimentar 225,9 milioane de lei bugetelor administrațiilor locale. Scopul este acela de a sprijini drepturile asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav. Banii sunt și pentru indemnizațiile lunare ale persoanelor cu handicap grav.

„Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judeţelor şi sectoarelor municipiului Bucureşti, pe anul 2023, cu suma de 138,2 milioane lei, pentru finanţarea serviciilor sociale din sistemul de protecţie a copilului”, informează Executivul într-un comunicat de presă, potrivit DailyBussines.