Social

„Bula turistică”. Virgil Popescu. „România NU s-a opus semnării unui protocol cu Grecia, Serbia și Bulgaria”

„Bula turistică”. Virgil Popescu. „România NU s-a opus semnării unui protocol cu Grecia, Serbia și Bulgaria”. Bulgaria, Grecia și Serbia vor crea o bula turistică și vor renunța la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor 3 țări, începând cu 1 iunie. După ce s-a vorbit despre un refuz al României la semnarea unui protocol cu Grecia, Serbia și Bulgaria pentru o zonă turistică fără restricții, Guvernul a reacționat.

Ministrul Muncii, Virgil Popescu, a postat pe pagina sa de Facebook precizări în legătură cu poziția României.

„România NU s-a opus semnării unui protocol cu Grecia, Serbia și Bulgaria. Ieri, în cadrul discuțiilor, am fost de față când premierul României Ludovic Orban a discutat cu ceilalți premieri.

Noi NU am spus că NU suntem de acord și nu s-a pus problema semnării unui protocol ieri. S-au purtat discuții. Iar noi am spus că le vom relua imediat ce Parlamentul va încuviința Starea de Alertă. Colegii noștri bulgari, greci și sârbi au înțeles perfect de ce România, în momentul de față, are o stare de alertă declarată, care trebuie aprobată de Parlament.

În funcție de aprobarea din Parlament și de eventualele modificări care pot fi aduse ne vom întâlni cu colegii din cele trei state pentru a relua discuțiile. Chiar asta a fost discuția. Săptămâna viitoare la început vom avea o nouă rundă de întâlniri. Nu s-a semnat absolut niciun protocol cu nimeni”, a declarat Virgil Popescu.

„Lucrăm cu Ministerul Sănătății la un set de măsuri

„Nu înțeleg de unde a apărut această știre care este eronată că România nu vrea! Noi ne dorim ca turiștii români, dacă vor să își petreacă sejurul și vacanțele în străinătate, să fie în siguranță acolo. Ne vom asigura că acest lucru se va întâmpla!

Un alt obiectiv al meu, ca ministru al Turismului, este să am cât mai mulți turiști, români și străini, în România. Cei care nu vor în România să se ducă în altă parte, dar să fie în siguranță. Am rămas surprins când am auzit că s-a spus că România nu vrea.

Nu s-a pus niciodată problema să spunem că nu vrem. Sunt turiști români care doresc să meargă în Bulgaria, în Grecia. Evident că vrem să îi ajutăm dacă vor să se ducă să fie în siguranță acolo și vom face tot ce ține de statul român pentru asta.

Dacă este totul normal, putem începe cu deschiderea teraselor, la 1 iuni. Apoi cu restaurantele, sezonul turistic și așa mai departe. Lucrăm cu Ministerul Sănătății la un set de măsuri pentru restaurante, terase și hoteluri. Astfel încât turistul când se duce acolo să fie în siguranță”, a mai spus