Info Actual

Info Actual > Culinar > Bulz ardelenesc, rețetă românească 100%
Culinar

Bulz ardelenesc, rețetă românească 100%

Bulz ardelenesc, rețetă românească 100%

Bulz ardelenesc, rețetă românească 100%. Bulzul ardelenesc este acelaşi cu boţul moldovenesc. Diferenţa o face faptul că ardelenii îl fac sub forma unui bulgăre, iar ulterior preparatul se bagă la cuptor. Moldovenii îl fac mai plat şi preferă să îl rumenească pe plită.

În loc să te bucuri de gustul lui apetisant doar atunci când servești masa la un restaurant, învață să îl prepari singură! Este mai simplu decât îți imaginezi!

Taie o bucată de kaiser și câțiva cârnăciori și pune-i la prăjit în ulei. Între timp pune apa la fiert pentru ingredientul principal: mămăliga. După ce apa dă în clocot, toarnă mălaiul în ploaie, astfel încât rezultatul să nu fie nici prea moale, nici prea tare, ci o mămăligă medie ca densitate. În primele cinci minute amestecă fără oprire, ca să eviți formarea de cocoloașe. Lasă, apoi, să fiarbă totul încă zece minute, la foc mic. Mai amestecă un minut și mai las-o pe foc 15 minute.

Scoate mămăliga pe un fund de lemn și, după ce se mai răcește, formează bulgărași de mărimi egale. În fiecare bilă se formează un căuș, unde se adaugă brânză de burduf, cârnăciorii și kaiserul. Se închide bine fiecare bilă și se pun pe o tavă unsă cu unt, după care se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

Între timp poți să prăjești și ouă ochiuri simple. Scoate tava, presară bulzii cu un strat generos de brânză și se pune un ou ochi deasupra. Se servește totul cât e fierbinte, cu un păhărel de țuică, alături.