Lifestyle

Buna Vestire 2020: Sarbatoare mare! Ce este interzis sa faci in aceasta zi!

Buna Vestire 2020. Aceasta este una dintre cele mai importante si iubite sarbatori in randul credinciosilor romani, sarbatorita pe 25 Martie. Ce este interzis sa faci in aceasta zi!

Numită și Blagoveștenie, aceasta marchează ziua în care Fecioara Maria a primit vestea de la Arhanghelul Gavriil că-l va naşte pe Hristos. De asemenea, Buna Vestire este prima sărbătoare din calendarul ortodox închinată Maicii Domnului.

Buna Vestire 2020. Peștele este alimentul pe care Iisus Hristos l-a mâncat după Înviere

Pentru a ne merge bine tot anul, în ziua Blagoveșteniei, trebuie să punem pe masă pește, așa cum tradiția creștină o cere. Peștele este alimentul pe care Iisus Hristos l-a mâncat după Înviere.

„După Înviere, Iisus a mâncat peşte fript şi fagure de miere ca să-şi încredinţeze ucenicii că a Înviat. Peştele are o simbolistică aparte în lumea creştină. În tradiţia bisericii, în primul secol, atunci când creştinii erau prigoniţi, ei puneau simbolul peştelui pe case sau porţi pentru a se recunoaşte unii pe alţii”, a declarat părintele Paul Tudorache pentru Adevărul.ro.

Dezlegarea la peşte este amintită din vechime. Conform teologilor, dezlegarea la peşte este privită ca o mângâiere acordată credincioşilor prin prezenţa în Biserică a Mântuitorului Hristos, o bucurie şi o celebrare a acestuia, care a fost simbolizat în primele veacuri ca Peşte, scrie și Antena 3.

De asemenea, Blagoveștenia mai poartă numele de Ziua Cucului, datorită faptului că această zi reprezintă primul cântec pe care cucul îl cântă în acel an, astfel anunţând venirea primăverii.

Buna Vestire 2020: Ce este interzis sa faci in aceasta zi!

– Să nu te cerți cu nimeni! Dacă te cerți cu cineva din familie în această zi sfânta, nu te vei înțelege cu acea persoană tot anul.

– Nu spăla haine sau vase în ziua Bunei Vestiri. Este o zi extrem de importantă, în care oamenii merg la biserică și spun rugăciuni pentru Fecioara Maria, scrie România Tv.

– Nu e bine ca în această zi importantă să asculți cântatul cucului în aceleași haine pe care le-ai purtat cu o zi în urmă. Ziua trebuie întâmpinată în spirit vesel și cu haine noi, de sărbătoare.

– Nu este bine să ieși din casă flămând în această zi. Este bine să mănânci ceva înainte să mergi la biserică, dacă vrei să fii bucuros și fericit tot anul.