Lifestyle

Călătorii pentru buget. Care sunt cele mai ieftine destinații pentru toamnă

Destinații Europa Sursa foto dreamstime.com
Sursa foto: dreamstime.com

Europa devine mai atractivă odată cu venirea toamnei. Culorile și festivalurile acestui anotimp încântă orice persoană. Totuși, ceea ce este destul de important, este faptul că prețurile pentru unele destinații sunt extrem de mici.

Există multe orașe și atracții din Europa care sunt scumpe. Sunt însă și o mulțime de destinații cu buget redus. Aceste orașe europene accesibile au multe de oferit turiștilor cu buget redus, inclusiv o bucătărie delicioasă, o arhitectură magnifică, o istorie interesantă și peisaje pitorești. Europa te atrage pe măsură ce se schimbă anotimpurile, de la relaxarea pe plajă vara și plimbările pe faleză, la observarea frunzelor toamna și participarea la festivaluri.

Destinații pentru un buget redus

Toamna este o perioadă seducătoare pentru a merge într-o nouă destinație, plină de frumusețea inspirată a litoralului, activități de sezon și mâncare delicioasă care va gâdila papilele gustative ale călătorilor. Acest lucru se datorează scăderii numărului de turiști și a cheltuielilor mai mici cu biletele de avion și hotelurile. Iată care sunt cele mai ieftine orașe europene de vizitat toamna.

Pe locul 10 în acest clasament se află Lisabona, Portugalia.

Lisabona, Portugalia, SUrsa foto dreamstime.com

Lisabona, Portugalia, Sursa foto dreamstime.com

Farmecul decadent al Lisabonei, care este uneori ignorat în favoarea surorilor sale europene mai strălucitoare, este evident de îndată ce călătorii intră pe străzile sale. Lisabona este o alegere fantastică, la prețuri corecte. Trebuie menționat faptul că se află la doar câteva ore de majoritatea orașelor din Europa de Vest.

Este renumită pentru faianța sa, tramvaiele și amplasarea la gura de vărsare a râului Tagus. Lisabona este o încântare de văzut atunci când sunteți în vacanță. Este unul dintre cele mai ieftine orașe din Europa de Vest. Capitala portugheză are locuri uimitoare și ieftine pentru o vacanță de excepție.

Următorul oraș în clasament este Praga, Cehia. Praga este fermecătoare prin  podurile sale străjuite de statui, castelul fermecat și clădirile sale renumite. Printre acestea se numără cum ar fi Casa Dansului și Ceasul Astronomic. Praga este și mai atrăgătoare toamna, când străzile orașului sunt acoperite de culori roșii și portocalii vibrante.

Cehia, Praga, Sursa foto dreamstime.com

Cehia, Praga, Sursa foto dreamstime.com

Chiar dacă ar putea fi frig în septembrie și octombrie, călătorii cu buget redus vor fi răsplătiți cu mai puțină aglomerație și o tonă de festivități de sezon. De asemenea, se pot îndrepta spre dealul Petrin pentru priveliști uluitoare ale orașului ori de câte ori au nevoie de o pauză de la turism.

Mergem mai spre partea nord-estică a Europei

Pe locul opt în topul celor mai ieftine destinații pentru toamnă se află Riga, Letonia.  Turiștii cu buget redus care caută o vacanță în oraș aleg frecvent Riga datorită arhitecturii sale uimitoare și vieții de noapte interesante. Aceștia se pot caza aici pentru un buget mai mic în toamnă, deoarece prețurile sunt substanțial mai ieftine.

Riga se numără printre cele mai ieftine orașe din Europa. Călătorii pot să se strecoare pe străduțele pitorești ale orașului vechi, să ia un Samsa la prânz în piețele acoperite din centru, să se bucure de muzică live gratuită în Piața Domului și să admire splendoarea arhitecturală a Porții Suedeze medievale și a Casei Punctelor Negre.

Riga, Letonia, Sursa foto dreamstime.com

Riga, Letonia, Sursa foto dreamstime.com

După Riga, urmează Vilnius, Lituania. Aceasta este o destinație populară pentru turiștii cu un buget restrâns. Costurile sale accesibile, care includ camere de hotel începând de la doar 6 euro pe noapte. Excursiile cu autobuzul orașului care costă puțin peste 9 euro și restaurantele nu cer mai mult de 10 euro de persoană. Aceștia au fost factorii importanți care au determinat orașul ca fiind unul dintre cele mai ieftine din Europa.

Vilnius, Lituania, Sursa foto dreamstime.com

Vilnius, Lituania, Sursa foto dreamstime.com

Superba capitală a Lituaniei, cu o semnificație istorică deosebită, este o vizită obligatorie. Este o îmbinare amețitoare între trecut și prezent și conținând unul dintre cele mai mari orașe vechi medievale din Europa. Clopotnițele bisericilor și faimoasa arhitectură barocă domină orizontul orașului, deși ocazional încep să se remarce și clădirile contemporane.

Culori și festivaluri pentru toamnă

În topul celor mai ieftine destinații, urmează Ljubljana, Slovenia. Culorile strălucitoare ale capitalei slovene din luna octombrie și comunitatea universitară plină de viață vor atrage, fără îndoială, turiștii cu buget redus, dacă un celebru festival al vinului nu este suficient. Ljubljana a fost desemnată Capitala Verde a Europei în 2016. Este în mod plăcut lipsită de trafic poluant și are un mal de râu frumos pentru plimbări.

Ljubljana, Slovenia, Sursa foto dreamstime.com

Ljubljana, Slovenia, Sursa foto dreamstime.com

Pentru legume cultivate la nivel local la prețuri corecte, călătorii pot vizita piața centrală a orașului. Fiind unul dintre cele mai ieftine orașe din Europa de vizitat toamna, Ljubljana oferă numeroase activități gratuite și atracții la prețuri accesibile.

Top 5 cele mai ieftine destinații din Europa pentru toamnă

Budapesta, situată de-a lungul Dunării, este o încântare de explorat, de la Bastionul Pescarilor, care oferă o priveliște spectaculoasă asupra întregului oraș, până la „barurile ruină”, sau pub-urile adăpostite în foste depozite care au suferit renovări creative. Orașul este unul dintre cele mai ieftine orașe europene pe care le puteți vizita toamna. Renumitele sale băi termale, cunoscute sub numele de băile Széchenyi, sunt cele mai mari băi terapeutice din Europa și conțin piscine interioare și exterioare.

Budapesta, Ungaria, Sursa foto dreamstime.com

Budapesta, Ungaria, Sursa foto dreamstime.com

Budapesta este o destinație turistică populară în Europa de Est, dar această locație ieșită din tipare merită, mai ales toamna, când călătorii pot profita de tarifele hoteliere avantajoase, de activitățile gratuite sezoniere și impresionante, precum și de arta și arhitectura de top, fără a purta o haină voluminoasă.

În top 5 orașe ieftine din Europa se află Zagreb, Croația. Călătorii care călătoresc în Europa se pot bucura de un timp minunat, cu un buget limitat, în acest oraș croat cu o minunată arhitectură austro-ungară și o viață de noapte interesantă. Dacă își rezervă din timp, o noapte în Zagreb, în toamnă, îi poate costa mai puțin de 9 euro.

Dacă călătorii care caută o opțiune mai puțin costisitoare decât alte orașe europene precum Paris sau Londra, Zagreb este o alegere excelentă. Orașul conține repere distinctive, cum ar fi Piața Ban Jelacic și Cimitirul Mirogoj, care își încântă vizitatorii cu spectacolele lor de toamnă.

Zagreb, Croația, Sursa foto dreamstime.com

Zagreb, Croația, Sursa foto dreamstime.com

În Zagreb pot fi găsite restaurante uimitoare, unde călătorii cu un buget redus pot încerca bucătăria regională la un preț rezonabil. În plus, viața de noapte incitantă din Zagreb oferă multă distracție fără a rupe bugetul.

Cele mai ieftine orașe din Europa

Potrivit Indexului european al turiștilor cu rucsac din 2017, Sofia, capitala Bulgariei, este cel mai accesibil oraș european de vizitat. Capitala țării este încă o destinație neobișnuită pentru o vacanță de toamnă, în ciuda popularității plajelor și a stațiunilor de schi din țară în rândul turiștilor locali.

Sofia, Bulgaria, Sursa foto dreamstime.com

Sofia, Bulgaria, Sursa foto dreamstime.com

Cu toate acestea, călătoria va fi răsplătită cu biserici otomane magnifice, o viață de noapte înfloritoare și parcuri urbane încântătoare. În orice perioadă a anului, Sofia este un oraș minunat, dar călătorii vor adora cu desăvârșire atmosfera și culorile toamnei, în special în octombrie.

Frumusețea superbă a Poloniei poate fi vizitată cu ușurință și cu un buget redus. Banii călătorilor vor merge mult în această toamnă la Cracovia, un vechi favorit al călătorilor economi. Este o escapadă europeană ieftină și o destinație populară de city break în Polonia.

Cracovia, Polonia, Sursa foto dreamstime.com

Cracovia, Polonia, Sursa foto dreamstime.com

Muzeele, memoriile și structurile sale socialiste îi intrigă la nesfârșit pe pasionații de istorie și are o viață de noapte plină de viață, cu opțiuni culinare accesibile și o industrie înfloritoare a berii artizanale. În plus, Cracovia oferă o mulțime de activități gratuite de care să te bucuri în timpul vacanțelor de toamnă.

Belgrad, cel mai ieftin oraș pentru o călătorie în toamna

Una dintre cele mai ieftine destinații din Europa este capitala Serbiei. Deși Belgradul poate încă evocă imagini cu străzile devastate de război, fostul oraș iugoslav devine rapid una dintre cele mai fascinante capitale istorice și culinare ale continentului.

Belgrad, Serbia, Sursa foto dreamstime.com

Belgrad, Serbia, Sursa foto dreamstime.com

Este un amalgam de evenimente istorice, epoci arhitecturale și înfrumusețări contemporane. Indiferent în ce anotimp al anului este, Belgradul este un oraș european care este întotdeauna uimitor. Cu toate acestea, toamna poate fi cea mai senină și romantică perioadă a anului. În această perioadă, vizitarea obiectivelor turistice este spectaculoasă, iar orașul are o mulțime de locații fantastice pentru privitul frunzelor, conform thetravel.com.