Lifestyle

Calendar ortodox 6 noiembrie: Sfântul Pavel Mărturisitorul

galaction clement credinciosii sarbatoresc calendar creștin persul ștefan
sursa foto arhiva personala

Astăzi, pe 6 noiembrie, Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Pavel Mărturisitorul, unul dintre sfinții cu o viață dedicată credinței și mărturisirii creștine. Sfântul Pavel Mărturisitorul a trăit în secolul al VII-lea și a fost contemporan cu marele Mucenic Dimitrie cel Nou.

El a fost cunoscut pentru credința sa neclintită și pentru faptul că nu a ezitat să-și mărturisească credința creștină în fața persecuțiilor și amenințărilor autorităților vremii. Sfântul Pavel Mărturisitorul a fost unul dintre puținii care au rezistat cu tărie și au rămas statornici în credința lor, în ciuda marii presiuni pentru a renunța la creștinism.

Această zi este una de închinare și recunoștință pentru viața și mărturia Sfântului Pavel Mărturisitorul, care a rămas un exemplu de credință și curaj pentru toți creștinii ortodocși. La această sărbătoare, credincioșii se adună în biserici pentru a participa la slujbe speciale dedicate Sfântului Pavel Marturisitorul și pentru a se ruga pentru puterea de a-și mărturisi și apăra credința în orice circumstanțe, potrivit Observator.