Social

Calendarul examenului de bacalaureat a fost aprobat. Cand vor avea loc probele

Calendarul examenului de bacalaureat a fost aprobat astăzi prin ordin al ministrului educației. Astfel, înscrierile vor începe în data de 3 iunie, iar din 22 iunie au loc examenele scrise. În data de 30 iunie este programată afișarea rezultatelor.

De asemenea, distanța între elevi în sălile de examen va fi de cel puțin doi metri. Elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține examenul conform unei proceduri speciale elaborate de către Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Între timp, școlile și liceele trebuie să ia măsurile necesare pentru ca elevii să poată participa la cursurile de pregătire pentru evaluarea națională și bacalaureat în condiții de siguranță.

După cum ne transmit redactorul RRA Atena Teognoste, Primăria Sectorului 4 susține că a pregătit deja unitățile de învățământ pentru începerea cursurilor, pe data de 2 iunie.

Daniel Băluță, primarul sectorului 4: „Pentru școlile cu cei mai mulți elevi avem un număr de 7 tunele de
dezinfecție. Am creat, împreună cu unitățile școlare, traseele de intrare, respectiv de ieșire din unitatea școlară.

Avem separatoare din plexiglas, am asigurat numărul maxim de elevi de nu mai mult de 10 în fiecare clasă și, bineînțeles, am realizat tot ceea ce este necesar pentru ca după sfârșitul fiecărei zile de cursuri să putem să facem procedura de dezinfecție. Avem măști pregătite pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice.”

Şi calendarul privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2020- 2021 a fost anunțat cu puțin timp în urmă.