Social

Călin Popescu Tăriceanu reacționează: „Bravo Germania! Dar ce facem cu România?”

Călin Popescu Tăriceanu reacționează: „Bravo Germania! Dar ce facem cu România?” Imaginile cu miile de români înghesuiți pe aeroportul din Cluj Napoca pentru a pleca la muncă în Germania au devenit virale. Oamenii politici, și nu numai, reacționează cu vehemență. Unul dintre ei este și Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE.

Acesta a declarat la Antena 3 că ipocrizia Europei e mai evidentă ca niciodată. Pentru că una predică pentru țările mici și altfel se comportă țările mai dezvoltate. „Mă uit la imaginile astea şi nu pot să zic decât Bravo Germania! Bravo Germania că reporneşte economia. Dar nu pot să nu mă întreb ce ne facem cu săraca România?

Noi permitem românilor să plece în străinătate la muncă şi în situaţia asta. De ce? Pentru că trebuie să fim rezervorul de mână de muncă ieftină pentru Europa? Eu dacă vreau să merg la aeroport să plec undeva, nu pot, că sunt închise aeroporturile. Dar pentru aceşti oameni s-a putut.

Nu sunt împotriva plecării lor, dar nu mi se pare normal să furnizăm forţă de muncă ieftină ţărilor din Europa în aceste momente, în care nouă ni se predică să stăm în casă, să ne distanţăm social.”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.