Lifestyle

Canada, în topul calității vieții. Ce este special la această țară

Canada, în topul calității vieții. Ce este special la această țară
sursa foto railbookers

Canada, în topul calității vieții. Este țara cu unul dintre cele mai ridicate scoruri din punct de vedere al calității vieții. Vancouver, Calgary și Toronto s-au clasat în top 10 al Indexului Global 2023. Locuitorii fiecărui oraș au explicat de ce este viața atât de frumoasă în aceste locuri.

Primele trei orașe canadiene de pe listă au inclus Vancouver (locul 5), Calgary (locul 7 la egalitate cu Geneva) și Toronto (locul 9). Fiecare dintre acestea având scoruri perfecte în ceea ce privește asistența medicală și educația. Acești factori îi atrag pe canadieni, care laudă politicile guvernamentale pozitive ce îmbunătățesc calitatea vieții acolo.

Canada, în topul calității vieții

Canada, în topul calității vieții. Situat pe coasta de vest a țării, Vancouver a devenit cel mai locuibil oraș din Canada. Datorită scorurilor foarte mari obținute la indicii legați de cultură și mediu. Acesta este un sentiment pe care îl împărtășesc și locuitorii, care sunt impresionați de frumusețea naturală de aici.

„Combinația unică și minunată de munți și ocean face ca Vancouver să fie irezistibil. Chiar și după 20 de ani de locuit în Vancouver, orașul încă îmi taie respirația.” a declarat Falk, care își conduce firma de comunicare din acest oraș.

Vancouver

Stanley Park din Vancouver este o oază de verdeață și unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume. Sursă foto BBC Travel

Pentru a profita la maximum de oraș și pentru a vă simți ca acasă aici, localnicii spun că trebuie să ieșiți afară. Mai ales când plouă. Un loc pentru a face acest lucru este Stanley Park. Un parc public de 405 hectare din centrul orașului, care are o pădure tropicală de coastă cu copaci vechi de secole. Inclusiv trunchiul încă în picioare al unui cedru roșu vechi de 700-800 de ani, numit Hollow Tree.

Scena culinară este una greu de învins. „De la restaurantele de lux, la camioanele cu mâncare cool și piețele fermierilor, nu veți rămâne niciodată fără bunătăți gustoase.”, a spus Stoller, un alt localnic. Locuitorii sunt în special încântați de sushi în Vancouver. Se spune că în oraș este cea mai bună și mai ieftină selecție de restaurante de sushi din afara Japoniei.

Toronto

Rețeaua PATH din Toronto conectează peste 30 km de restaurante, magazine, servicii și divertisment. Sursă foto: BBC Travel

Fiind cel mai populat oraș din Canada, Toronto combină atmosfera de oraș mare cu peste 1.500 de parcuri. Care îi mențin pe locuitori conectați la aer liber. Cu un scor perfect în subclasamentul privind stabilitatea, Toronto menține un sentiment de siguranță. Care le permite oamenilor să se simtă confortabil. Indiferent dacă merg pe jos, cu transportul public sau cu bicicleta.

În special, infrastructura centrată pe om semnifică faptul că viața este mult mai ușoară decât în marile orașe. Locuitorii sunt în special încântați de PATH, pasajul pietonal subteran care face iarna canadiană mai suportabilă. „De la biroul meu la aeroport, la restaurant, la cumpărături și chiar la programările la medic. Totul este convenabil, accesibil, fără a fi nevoie de o haină de iarnă.”, a declarat rezidentul Hoang Anh Le, care scrie pe blogul Luxury under Budget.

Calgary

Calgary, sursă foto BBC Travel

Canada, în topul calității vieții. Calgary este situat în apropierea Munților Stâncoși, în provincia vestică Alberta. Acesta a depășit celelalte două orașe canadiene cu rezultatul său de stabilitate perfectă în cadrul indicelui, o măsură a tulburărilor civile și a corupției guvernamentale. Locuitorii descriu Calgary ca având o atmosferă de oraș mic, cu facilități de oraș mare, având în același timp un cost al vieții mai mic decât celelalte orașe.

„În ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari orașe din Canada, Calgary reușește să păstreze un farmec unic, care provine de la localnicii prietenoși, de la o mentalitate orientată spre comunitate și de la piețele fermierilor. Cu toate acestea, nu duce lipsă când vine vorba de restaurante la modă, festivaluri culturale și o viață de noapte uimitoare.”, a declarat Lora Pope, rezident și blogger de călătorie. Orașul este, de asemenea, divers. Cu peste 240 de origini etnice și 165 de limbi, conform BBC Travel .