Social

Cancerul poate fi invins! Monica Pop: Sfatuiesc pe toata lumea sa faca asa

Cancerul poate fi invins! Monica Pop, oftalmolog celebru, a dezvaluit cum a reusit sa iasa invingatoare din lupta cu cancerul. Acestea sunt sfaturile sale pretioase!

„Și când nu îmi era foarte bine, eu spuneam ca sunt foarte bine. Pentru că mi-am creat un mod de gândire, de viață, așa am învins. Nu am stat acasă nicio zi. A doua zi după externare, după intervențiile chirurgicale, m-am dus la serviciu. Am condus eu, așa cum am putut. Colegul care m-a operat mi-a zis să stau acasă două luni. Am zis: «bine, bine, stai tu, dacă vrei!» A doua zi m-am dus la lucru! Eu am făcut mai bine decât mi-a spus colegul meu, chiar dacă el avea intenții bune.

Cancerul poate fi invins! Care este sfatul doamnei doctor

Sfătuiesc pe toată lumea să facă așa cum am făcut eu, dacă se poate, fizic. Decât să stai acasă și să te gândești… Nu e bine! Eu nu am stat în concediu, nici nu vreau să aud de așa ceva. Oamenii au înțeles că se poate trăi și altfel. Nu stai acasă și aștepți să mori!

Plecam de la spital, mă duceam la tratament

Am stat în spital cel mai mult două săptămâni, cel mai puțin nouă zile, cam așa. În rest, cât nu am fost internată, eu m-am dus la lucru. Făceam tratamentul în paralel. Plecam de la spital, mă duceam la tratament. Nu e bine să te lași copleșit de idee!

Fiica mea m-a susținut foarte mult, este foarte matură. A fost aliatul meu de nădejde. Am urmărit-o ce spune când a aflat. Eram chiar curioasă cum reacționează. Când a aflat i-au curs două lacrimi, și le-a șters repede și asta a fost tot. Asta cât a fost cu mine, altfel nu știu ce a făcut!…

Când afli o astfel de veste, ești dezarmat. Trebuie să te gândești: ai de ales? Nu ai de ales! Asta e! Faci tratament și gata!”, a povestit Monica Pop.