Social

Când intră pensiile luna aceasta? Mai sunt câteva zile

IMM Ajutoarele de la stat Programul Family Start FamilyStart Bani Sursa foto Antena 3 CNN Creștere salarială
sursa foto arhiva personala

Începând din această săptămână, pensiile pentru vârstnici vor fi transferate în conturile bancare. Asta cu condiția ca beneficiarii să fi optat pentru această metodă de primire a banilor. În plus, pensionarii cu venituri lunare sub 3.000 de lei vor primi și a doua tranșă a ajutorului social acordat de Guvernul României, care se va depune simultan cu pensiile pe cardurile lor.

Ajutorul financiar pentru persoanele în vârstă cu pensii sub 3.000 de lei variază între 300 și 500 de lei și este oferit de către stat.

Pensiile vor fi virate pe 12 ale lunii

Reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice au stabilit data de 12 a fiecărei luni drept ziua de transfer a pensiilor pe carduri bancare. Totuși, conform legii, acești bani trebuie să fie disponibili până cel târziu pe data de 13 a lunii respective.

Așadar, în conformitate cu aceste reguli, pensiile pentru beneficiarii care primesc banii pe carduri vor fi disponibile pe 12 octombrie. Cu toate acestea, acești bani nu pot fi accesibili mai târziu de data de 13 octombrie.

În plus, reprezentanții Ministerului Muncii și Solidarității au confirmat că pe 12 octombrie vor fi creditate și cardurile pensionarilor care au optat pentru primirea pensiei prin intermediul cardurilor bancare.

Ministerul Muncii și Solidarității a anunțat că noile taloane de pensii au fost deja tipărite și vor fi distribuite beneficiarilor. Începând cu data de 12 octombrie, pensiile vor fi transferate în conturile pensionarilor.

Taloanele sunt gata

Aceste taloane de pensii vor conține și suma ajutorului financiar oferit de stat pentru anumiți pensionari, în funcție de veniturile lor. În particular, ajutorul financiar se acordă în mod diferențiat.

– Pensionarii cu venit lunar sub 1.500 de lei vor primi 500 de lei.
– Cei cu venituri între 1.501 și 2.000 de lei vor beneficia de 400 de lei.
– Pensionarii cu venituri între 2.001 și 3.000 de lei vor primi 300 de lei.

Cea de-a doua tranșă a acestui ajutor social pentru pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei va fi transferată în luna octombrie a acestui an, împreună cu pensiile. Această procedură este reglementată de Ordonanța de Urgență nr. 168/2022 și va fi reflectată pe noile taloane de pensii tipărite în luna septembrie, conform informațiilor furnizate de bugetul.ro.