Social

Când ne vom putea relua viața normală? Dr. Adrian Streinu-Cercel are răspunsul

Când ne vom putea relua viața normală? Dr. Adrian Streinu-Cercel are răspunsul. În cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”, pe SmartTV, a declarat că viața românilor va putea reveni la normal pe la începutul lui iunie.

„Voi contraria pe foarte mulți oameni. Din punctul meu de vedere, mă interesează să nu vad pacienți îmbolnăviți. Dacă ei se îmbolnăvesc vreau să văd doar formele ușoare. Dacă oamenii mor, despre ce economie mai vorbim noi? Trebuie o pauză de 10 săptămâni după care ne putem relua viața. E momentul ca președintele să se implice în mod direct. Iar decizia să fie la cel mai înalt nivel posibil. Trebuie convocat CSAT”, a spus Streinu-Cercel.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș din București este de părere că acest lucru va fi posibil doar dacă oamenii și autoritățile cooperează și dacă măsurile impuse vor fi respectate sau nu.

Streinu-Cercel a mai spus că lucrurile trebuie respectate ca atare și că paradigma medic-pacient trebuie privită dintr-un punct nou de vedere. „Personalul medico-sanitar e de o excepțională valoare. Se schimbă paradigma medic-pacient. Relația nu mai e aceeași de acum 6 luni de zile. Introducem distanța socială. De la 2 metri cum să te duci cu stetoscopul sa asculți pe cineva? Atunci intervin celelalte device-uri”, a mai spus acesta.