Social

Cand reincepe scoala?! Monica Anisie a facut ANUNTUL

Cand reincepe scoala?! Cele mai noi informatii pe marginea acestui subiect controversat vin chiar de la ministrul Educaţiei.

Ministrul Educatiei spune că, din păcate, nu poate avansa o dată exactă, însă planul este ca elevii să se întoarcă la şcoală în momentul încheierii stării de urgenţă.

Cand reincepe scoala?!

„Specialiștii au evaluat mai multe scenarii care țin seama de situația îmbolnăvirii cetățenilor cu coronavirus. Așteptăm să vedem care sunt deciziile Comitetului pentru situații speciale de urgență și, în funcție de ce ni se comunică, vom face publice scenariile. Preconizăm să începem cursurile în momentul în care se încheie starea de urgență. Așteptăm să vedem dacă acel moment este unul prielnic astfel încat sănătatea copiilor să nu fie pusă în pericol.

Nu putem avansa o dată, dar în momentul în care Comitetul pentru situații speciale de urgență ne comunică faptul că nu este niciun pericol ca elevii să se îmbolnăvească, atunci vom începe cursurile”, a declarat ministrul Educaţiei şi Cercetării.

Când vor da elevii Bacul şi evaluarea naţională?

Monica Anisie oferă detalii şi despre planurile privind evaluarea naţională şi bacalaureatul din acest an. Cel mai probabil, ele vor fi susţinute în luna iulie, spune ministrul.

„Preconizăm pentru luna iulie atât examenul de evaluare națională, cât și examenul de bacalaureat. Nu vorbim de o amânare, ci vorbim de un calendar care să nu afecteze în niciun fel situația elevilor care sunt puși în fața unor examene naționale. Materia pentru examenul de bacalaureat și pentru evaluarea națională este cea realizată până la finalul semestrului I.

În orice situație, în orice scenariu, anul școlar se încheie. În toate statele europene, anul școlar se va încheia mai târziu”, a explicat Monica Anisie, potrivit Capital.