Info Actual

Info Actual > Social > Când scapă România de COVID-19. Raed Arafat, estimare pesimistă sau optimistă?
Social

Când scapă România de COVID-19. Raed Arafat, estimare pesimistă sau optimistă?

Când scapă România de COVID-19. Raed Arafat, estimare pesimistă sau optimistă?

Când scapă România de COVID-19. Când scapă România de COVID-19. Raed Arafat a făcut o estimare pesimistă sau optimistă? Din nefericire, veștile nu sunt bune pentru moment. Pandemia de coronavirus se poate întinde până în primăvară sau chiar vara anului viitor, a declarat Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

“Cred că cel puţin până la primăvară sau chiar vara anului viitor nu vom sta liniştiţi, va trebui să învăţăm să trăim cu virusul, respectând toate regulile care unii şi alţii încearcă să ne convingă să nu le respectăm. Dacă respectăm toate regulile şi renunţăm la anumite aspecte din viaţa noastră temporar fără să o afectăm semnificativ, atunci este posibil să ieşim cu bine când lucrurile vor reveni la cvasi-normalitate, adică către primăvară-vară”, a declarat Raed Arafat.

Pentru a trece cu bine peste această situație epidemiologică, șeful DSU i-a îndemnat pe oameni să respecte regulile sanitare și de distanțare socială.

“Putem avea momente în care lucrurile să se agraveze, momente în care lucrurile să se stabilizeze, adică să mai avem diferite creşteri, scăderi. Totul depinde de noi şi dacă respectăm regulile şi ce măsuri, ce activităţi reluăm, cum le reluăm, sub ce formă le reluăm, putem să controlăm situaţia şi să nu ajungem la o situaţie foarte dramatică în care nu mai putem face faţă”, a adăugat șeful DSU.

Raed Arafat a anunțat că vaccinarea ar putea începe în februarie sau martie, în cazul în care vaccinul anti-COVID-19 va fi distribuit în România până la finalul anului, potrivit Libertatea.

“Nu mă aştept să avem vaccinări în masă înainte de februarie – martie, dacă într-adevăr vaccinul începe să distribuit la începutul anului. Este o problemă de logistică foarte serioasă, care va trebui să fie organizată pe plan mondial. România face parte dintr-un mecanism european şi nu suntem singuri în această situaţie şi e foarte bine”, a conchis Raed Arafat.