Social

Când se întorc elevii la școală? Anunțul ministrului Educației

Când se întorc elevii la școală? Anunțul ministrului Educației, Monica Anisie, cu privire la problema care îi preocupă pe toți părinții. În cadrul unei declarații de presă, postată și pe pagina de Facebook a Ministerului Educației și Cercetării, Monica Anisie a anunțat că:

– „Trecem printr-o perioadă dificilă, suntem nevoiți să stăm cât mai multe în casă. (…) S-a decretat stare de urgență, cursurile au rămas suspendate. (…) Asigurăm tablete pentru elevii din zonele dezavantajate. Demersurile nu se vor opri aici. În acest timp, am urmărit ce se întâmplă în celelalte state europene.”

– „Precizez că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția de coronavirus din România și măsurile comunicate de Comitetul pentru Situații de Urgență. Scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor după încetarea stării de urgență.”

– „Am emis un ordin de ministru prin care am anulat simulările, evaluările pentru clasele a II, IV, VI-a, dar și olimpiadele.”

– „Vom elabora cadrul privind activitățile suport, fie în regim online, fie prin alte mijloace de comunicare. Toate aceste măsuri pe care le-am luat de comun acord cu partenerii educaționali pot suferi modificări în funcție de hotărârile luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Să avem răbdare să rămânem în casă atât timp cât autoritățile ne cer acest lucru.”