Info Actual

Info Actual > Diverse > Când va avea loc următorul cutremur puternic în România? Gheorghe Mărmureanu, anunț neașteptat
Diverse

Când va avea loc următorul cutremur puternic în România? Gheorghe Mărmureanu, anunț neașteptat

Când va avea loc următorul cutremur puternic în România? Gheorghe Mărmureanu, anunț neașteptat

Când va avea loc următorul cutremur puternic în România? Gheorghe Mărmureanu, anunț neașteptat.

Fostul director al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a declarat că seismul din Turcia cu magnitudinea de 7 pe scara Richter, care a avut loc vineri, pe 30 octombrie, nu va influența țara noastră. Gheorghe Mărmureanu îndeamnă oamenii la calm, în ciuda magnitudinii și impactului pe care l-a avut seismul de la Izmir.

„Seria este aproape terminată. Nu e niciun fel de problemă, să știți că e bine să avem acest tip de cutremure. Ele nu sunt periculoase. Trebuie să știți și să intre bine în sufletul oamenilor că niciodată cutremurele din Turcia și din Grecia care au loc la adâncimi diferite, ele n-au nicio tangență cu România.

Cutremurele din Turcia și din Grecia, atenție, nu ne afectează pe noi. Noi nu primim energie din partea asta, avem altele”, a spus Gheorghe Mărmureanu, conform fanatik.ro.

Când va avea loc următorul cutremur puternic în România?

Fostul director al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului a transmis, de asemenea, anul posibil în care România va trece printr-un seism major. Acesta consideră că țara noastră ar putea să fie zdruncinată serios în 2040.

„În jur de 2040 este posibil să avem în România un cutremur foarte mare. E greu să spui cu exactitate, să vorbești despre o ciclicitate. Trebuie să vorbești despre săptămâna, ziua, ora și anul. Nimeni nu este capabil să spună lucrul acesta cu exactitate.

Cutremurele noastre sunt puternic afectate de mișcarea Africii. Aceste cutremure care sunt se întâmplă din cauză că Africa se deplasează către Nord. Marea Mediterană va dispărea în câteva sute de mii de ani”, a mai zis Mărmureanu.