Actual Showbiz

Cântăreţul ”The Weeknd” şi-a anulat concertul din California după ce a rămas fără voce

Cântăreţul ”The Weeknd” şi-a anulat concertul din California după ce a rămas fără voce

„Am rămas fără voce în timpul primei melodii şi sunt devastat”. Acesta a fost mesajul postat duminică de The Weeknd într-un mesaj pe Twitter. Artistul a promis că va reprograma concertul.

Cântăreţul ”The Weeknd” şi-a anulat concertul din California după ce a rămas fără voce

Cântăreţul canadian The Weeknd a anulat sâmbătă un concert în California după ce a rămas fără voce în timpul spectacolului.

După patru melodii interpretate pe stadionul SoFi, cântăreţul a anunţat că trebuie să anuleze concertul şi le-a dat asigurări celor din public că îşi vor recupera banii.

The Weeknd, pe numele său adevărat Abel Tesfaye, şi-a început cariera în 2010 şi a fost recompensat până acum cu patru premii Grammy.

7 lucruri pe care trebuie să le ştii dacă eşti fan The Weeknd

1. Numele de scenă

Abel Tesfaye a povestit într-un interviu că și-a ales numele de scenă atunci când a plecat din casa părintească, ca să-și urmeze cariera artistică. Trebuia să lipsească doar un weekend, însă nu s-a mai întors.

 „Îmi uram numele pe vremea aceea și am zis să folosesc The Weekend ca nume de scenă, însă am renunțat la un «e», pentru că mai era o formație canadiană cu numele acesta”, a spus cântărețul.

2. „Starboy”, denumit după David Bowie

Numele ultimului album al lui Abel Tesfaye este un tribut adus lui David Bowie, care decedase la început anului în care canadianul a lansat discul. „Starboy” duce evident cu gândul la piesa „Starman” a regretatului artist.

3. Crescut de bunică

The Weeknd este copilul născut în Canada, al unor emigranți din Etiopia. Tatăl său nu a fost prin preajmă în copilărie, iar mama lui lucra foarte mult, așa că a fost crescut mai mult de bunică. Astfel, artistul vorbește fluent limba amharică, limba oficială a Etiopiei.

4. S-a lansat pe YouTube

The Weeknd s-a făcut cunoscut la sfârșitul anului 2010, când a urcat trei piese pe YouTube sub noul său nume de scenă, pe care atunci nu îl știa nimeni:

„What You Need”„Loft Music” și „The Morning”.

5. Influențe africane

Originile sale etiopiene se regăsesc și în muzica pe care o produce, potrivit propriilor declarații.

„Se aude cel mai bine în vocea mea. Muzica etiopiană este cea cu care am crescut – artiști precum Tilahun GessesseAster Aweke și Mahmoud Ahmed. Acestea sunt influențele mele subconștiente”, a explicat artistul, mai demult.

6. Relația ciudată cu Drake

Compatriotul său Drake, care era deja pe val când The Weeknd abia devenea cunoscut, l-a ajutat foarte mult în carieră, mai ales după ce a cântat pe albumul „Take Care” al rapperului. Totuși, Abel își amintește cu amărăciune că i-a cedat lui Drizzy o mulțime de piese pe care le scrisese pentru discul său.

 „Mi-era foame… Am fost la modul: «Frate, ia tot ce vrei!». Și i-am dat aproape jumătate de album. Este greu. Dar îi voi fi mereu recunoscător pentru sprijinul acordat. Dacă nu ar fi fost el, cine știe unde aș fi fost acum”, a declarat The Weeknd pentru Rolling Stone.

 7. Fan Michael Jackson

Abel Tesfaye este un mare admirator al lui Michael Jackson. Din acest motiv, el a făcut un cover după „Dirty Diana”, pe cel de-al treilea mixtape al său, „Echoes of Silence”. 

Un turneu de aproape trei luni şi donaţii de mii de dolari pentru fondurile umanitare

Începând cu luna iulie, The Weeknd s-a aflat într-un turneu internaţional. Prima etapă a turneului mondial „After Hours Til Dawn” a fost lansat în orașul său natal, Toronto, în iulie și se va încheia la Los Angeles în septembrie, alături de Doja Cat.

După concertul din Toronto, care a avut loc la Roger Centre, pe 8 iulie, The Weeknd a continuat turneul în Philadelphia, pe 14 iulie, în New York, pe 16 iulie, în Boston, pe 21 iulie, în Chicago, pe 24 iulie, în Detroit, pe 27 iulie, și în Washington, pe 30 iulie.

În luna august, acesta a concertat în Tampa, pe 4 august, în Miami, pe 6 august, Atlanta, pe 11 august, Arlington, pe 14 august, Denver, pe 18 august, Las Vegas, pe 20 august, Vancouver, pe 23 august, Seattle, pe 25 august, San Francisco, pe 27 august, Phoenix, pe 30 august, și s-a încheiat totul la Los Angeles, pe 2 septembrie.

Odată cu anunțul turnelui său, artistul a lansat și Fondul Umanitar XO cu Programul Alimentar Mondial al Națiunilor Unite (WFP), unde va contribui cu un dolar din fiecare bilet vândut în turneul din America de Nord. El va face, de asemenea, o donație de 500.000 de dolari pentru Programul Alimentar Mondial SUA.

The Weeknd a înființat acest fond pentru a sprijini asistența alimentară critică oferită de Programul Alimentar Mondial al ONU pentru comunitățile aflate în pragul foametei din țări precum Etiopia, Madagascar și Yemen.

The Weeknd a fost fotografiat în repetate rânduri ieșind la cină cu Angelina Jolie, iar unele voci au susținut că aceștia ar avea o relație, dar sensibilitatea sa către programele umanitare, par să fie cheia întâlnirilor sale cu Angelina Jolie