Social

Capitala României, la un pas de carantină! Raed Arafat a ORDONAT

Capitala României, la un pas de carantină! Raed Arafat a ORDONAT

Valul al III-lea lovește în plin România. În ultima perioadă s-a înregistrat un număr record privind numărul persoanelor infectate cu COVID-19. Peste 6.000 noi cazuri sunt raportate zilnic, iar previziunile specialiştilor sunt îngrijorătoare. La jumătatea lunii aproape vom înregistra vârful acestui val și am putea vorbi chiar de peste 20.000 de cazuri pe zi. În aceste condiții, există voci care susțin că Bucureștiul are toate șansele să fie plasat sub carantină.

Prefectura Ilfov a anunţat că localităţile Berceni, Brăneşti şi Otopeni intră în carantină, la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.

„Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat în şedinţă extraordinară: Hotărârea nr. 31 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Berceni, cu satul aparţinător Berceni, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 32 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru comuna Brăneşti, cu satele aparţinătoare Brăneşti, Islaz, Pasărea şi Vadu Anei, judeţul Ilfov; Hotărârea nr. 33 din 18.03.2021 privind propunerea instituirii măsurii de carantinare zonală pentru oraşul Otopeni, judeţul Ilfov”, a transmis Prefectura Ilfov.

Raed Arafat a emis ordinele de carantinare, începând de joi, de la ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile.

Potrivit deciziei autorităţilor sunt carantinate şi localităţile aparţinătoare. În Berceni, rata de incidenţă este de 7,18 la mie, în Brăneşti 6,38 la mie, iar la Otopeni 7,04 la mie, potrivit stiripesurse.ro.