Actual International

Captură „record” de cannabis! Cantitatea ar fi putut droga o țară întreagă

Captură „record” de cannabis! Cantitatea ar fi putut droga o țară întreagă
evz.ro

Într-un comunicat comun,  poliţia spaniolă şi garda civilă au anuțat că operaţiunea poliţiei a condus la confiscarea a „puţin peste şase tone de cannabis, dintre care 3,5 tone în pachete”  şi arestarea a cinci persoane.

Când a avut loc acțiunea poliției spaniole și ce s-a constatat

În cursul zilei de joi, 07 iulie 2022, poliţia spaniolă a anunţat că a făcut o captură „record” de şase tone de cannabis după ce a destructurat o plantaţie gigant în apropiere de Barcelona.

De asemenea, poliţia spaniolă şi garda civilă au transmis că este vorba de „cea mai mare cantitate de cannabis confiscată vreodată în Spania”.

Cele cinci persoane arestate în timpul operațiunii au fost acuzate de infracțiuni contra sănătății publice și fraudă electrică (datorită conectării ilegale la rețeaua electrică a locului respectiv), potrivit thelocal.com.

Tot în timpul acestei operațiuni, poliția din Spania a găsit și 17 kilograme de rășină de hașiș, pe care gașca începea să o producă.

Când a fost demarată ancheta în acest caz

Întreaga ancheta a început în luna martie a anului 2021, când poliţia spaniolă a descoperit o parcelă cu suprafața de 32 de hectare la Vilassar de Mar, situate la aproximativ 30 de kilometri distanță de Barcelona, dedicată culturii de cânepă industrială.

La fața locului erau amplasate mai multe panouri care sugerau că este vorba de o activitate legală, însă nu a fost dată nicio autorizaţie, iar poliţiştii spanioli și-au dat seama destul de rapid că, de fapt, se aflau în faţa unui teren pe care se cultivau plante de cannabis din anul 2018.

Supravegherea miilor de plante dispersate în mai multe hale şi sere s-a realizat (zi şi noapte) cu un număr de peste 100 de camere video.

În Spania a crescut semnificativ numărul de plantaţii pe teritoriul său în ultimele decenii (după ce timp de decenii a fost poarta de intrare a haşişului în Europa), ceea ce a atras organizaţii criminale de pe întreg continentul european.