Actual Diverse

Operațiunea Kambo a dus la arestarea unui cuplu britanic care practica ritualuri șamanice de vindecare. La ce foloseau broaștele

Operațiunea Kambo a dus la arestarea unui cuplu britanic care practica ritualuri șamanice de vindecare. La ce foloseau broaștele
Infoactual/arhiva

A fost arestat un cuplu britanic administatori ai unui refugiu spiritual în localitatea Murcia din Spania și care practica ritualuri șamanice de vindecare, după cum au spus reprezentanți de la Garda Civilă.

Operațiunea Kambo a dus la arestarea unui cuplu britanic care practica ritualuri șamanice de vindecare. 500 de euro pe zi pentru grupurile de 16 persoane

Garda Civilă din Spania a arestat un cuplu britanic care administra un refugiu spiritual în localitatea spaniolă Murcia. Despre cei arestați oameni legii spanioli au anunțat că aceștia practicau „ritualuri șamanice de vindecare”, după cum s-a relatat miercuri, 11 ianuarie 2022.

Operațiunea Kambo a dus la arestarea unui cuplu britanic acuzat că a recrutat clienți pentru a practica presupuse ritualuri șamanice de vindecare în orașul Yecla din regiunea spaniolă Murcia.

În ce a constat această operațiune denumită generic Kambo. Numele provine de la faptul că pe site-ul activității erau anunțate ceremoniile Kambó. În cadrul acestora se folosea o substanță obținută din secreția pielii unei broaște amazoniene.

Substanța obținută din acest broaște are un conținut ridicat de opiacee naturale și se spune că este de aproximativ 40 de ori mai puternică decât morfina și poate provoca riscuri grave pentru sănătate. Aceasta a fost oferită la prețul de 100 de euro de persoană, se arată în raport.

Operațiunea s-a desfăsurat în mai mulți pași. Garda Civilă din Spania a precizat că raidul a fost efectuat într-o casă rurală folosită ca un refugiu spiritual în orașul Yecla din Murcia, care a dus la arestarea unui cuplu britanic, un bărbat de 47 de ani și o femeie de 52 de ani.

Prin supraveghere permanentă, s-a descoperită că acest cuplu își anunța serviciile prin intermediul internetului, oferind o „casă de vindecare” orientată spre „grupuri de autodezvoltare, retrageri șamanice și recuperare și dezintoxicare a dependenței.”

Anchetatorii cazului au spus că au fost confiscate mai multe substanțe nocive, inclusiv ayahuasca, tutun de prizat, sananga, extract de San Pedro (un cactus originar de pe versanții andini din Ecuador și Peru) și ciuperci halucinogene.

Arestările au fost efectuate în urma unei anchete privind legalitatea activităților cuplului, întrucât se presupune că aceștia funcționau fără licență.

Se crede că acești doi soți își ofereau serviciile la un cost de 45 de euro pe zi, iar clienții, atât cei din țară, cât și cei din alte țări europene, trebuiau să facă rezervări pentru un sejur de cel puțin trei nopți.

Evenimentele de grup aveau prețul stabilit de 500 de euro pe zi pentru 16 persoane.

Când ofițerii Guardia Civil au efectuat raidul, au fost descoperiți șapte „clienți” care se aflau într-o sesiune de ayahuasca.

Retragerea administrată de britanici avea o cameră „dotată cu șapte paturi și două fotolii de unde șamanii dirijau ritualul și ingestia de substanțe halucinogene de către șapte persoane de diferite naționalități”, se arată în raport.

„În aceeași încăpere, au fost găsite monitoare de tensiune arterială pentru a putea fi atenți la orice eventualitate care ar putea apărea în timpul practicilor spirituale menționate anterior”, a adăugat acesta.

În urma percheziției proprietății, polițiștii au confiscat 14 litri de ayahuasca, o sticlă de sananga (o plantă medicinală puternică, cunoscută pentru curățarea energetică și îmbunătățirea vederii, care este folosită ca atare sau ca precursor al ceremoniilor de ayahuasca), trei kilograme de marijuana, trei kilograme de tutun de prizat, 29 de sticle de pipete cu extract de marijuana, 44 de acadele și bomboane cu extract de San Pedro, 304 cactuși San Pedro și 200 de grame de ciuperci halucinogene.

Ancheta Gărzii Civile a dus, de asemenea, la descoperirea mai multor aripi de jilț (o specie protejată). Acestea ar fi fost „așezate pentru a fi disecate pe scânduri de lemn, presupus a fi fost folosite pentru ornamentarea unora dintre unelte și unelte.”

Din acest motiv, cuplul britanic arestat a fost acuzat oficial, în primul rând, de infracțiune împotriva florei, faunei și animalelor domestice. Cercetările pe cazul dat continuă.