Economic

Care era salariul lui Nicolae Ceausescu cat timp a fost presedinte! Misterul a fost deslusit

Care era salariul lui Nicolae Ceausescu cat timp a fost presedinte. Suma este incredibila! Misterul a fost deslusit!

Întrebarea ce salariu avea Nicolae Ceaușescu a stat pe buzele multora. Într-o epocă în care a întreba nu prea era permis, salariul dictatorului era învăluit într-un mister. Cu timpul, misterele se mai și decriptează…

Deşi pare greu de crezut, Nicolae Ceauşescu nu avea, nici pe departe, cel mai mare salariu din România cât timp a fost preşedinte. Dar, oare, cât câștiga lunar?

Dezvăluirea a fost făcută de Petre Gigea, care a fost ministru de Finanţe şi consilier personal al dictatorului comunist, potrivit ONE, citat de mediafax.ro.

Care era salariul lui Nicolae Ceausescu:„15.000 de lei era salariul lunar al preşedintelui României prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai puţin decât el, viceprim-ministrul cu două mii de lei mai puţin, iar noi, miniştrii, aveam mai puţin. O precizare: 9.000 de lei era salariul meu propriu-zis de ministru, plus 2.000 de lei – indemnizaţia de conducere, dar care nu intra la calculul pensiei deoarece Ceauşescu nu accepta ideea unor pensii mari.

La ora aceea, cursul neoficial al dolarului american era de aproape 30 de lei. Dacă am face un calcul aproximativ, am putea zice că salariul lui Nicolae Ceauşescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe lună”, a explicat Petre Gigea.