Social

Care este situația burselor școlare? Criză financiară la Ministerul Educației

Situația burselor școlare, sursa foto infofinanciar
sursa foto arhiva personala

Ministerul Educației a inițiat un proces de acordare a burselor pentru elevi, într-o încercare de a gestiona situația financiară precară din sistemul de învățământ din România.

Elevii cu performanțe academice deosebite și cei cu medii sub așteptări sunt vizați, iar planul este ca aceștia să primească primele plăți începând cu luna noiembrie.

Situația burselor

Ministerul Educației se confruntă cu o criză financiară, căutând disperat soluții pentru a acoperi salariile profesorilor, costurile pentru burse și cheltuielile cu utilitățile școlilor. Pentru a accelera acest proces, toate școlile trebuie să trimită, până pe data de 30 octombrie, o listă cu elevii eligibili pentru diverse tipuri de burse în anul școlar 2023-2024. Această listă trebuie să includă elevi cu burse de excelență olimpică I și II, burse de merit, burse sociale, burse tehnologice și burse pentru mamele minore.

Până la data de 20 octombrie, școlile au fost responsabile pentru a transmite inspectoratelor școlare listele cu elevii care au primit burse în lunile septembrie și octombrie, inclusiv sumele estimate pentru aceste burse. Această procedură face parte din metodologia-cadru adoptată la 8 septembrie 2023 privind acordarea burselor, aplicabilă la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar, potrivit DailyBusiness.