Lifestyle

Care sunt cele mai inteligente animale din lume? Nici copii până la doi ani nu au această capacitate

Care sunt cele mai inteligente animale din lume? Nici copii până la doi ani nu au această capacitate

Se știe despre câini că sunt printre cele mai inteligente animale din lume, dar pe lângă ei oamenii de știință au descoperit că și animalele din fermă au un grad de inteligență crescut.

Iată cele mai deștepte vietăți din fermă:

Vacile: Ele au o memorie fantastică, amintindu-și fețelor altor vaci, locurile cele mai bune pentru păscut și drumul către sursa de apă. Fiecare turmă are o conducătoare, iar dacă o altă vacă nu se conformează este izolată. Când o vacă nouă este introdusă în cireadă aceasta trebuie să își contruiască relatii sociale până să fie complet admisă.

Porci: Sunt cele mai inteligente animale de pe planetă. Le place să se joace cu anumite jucării precum mingiile și sunt în stare să devină plictisiți dacă nu sunt stimulați suficient. Aceștia sunt capabili să treacă testul oglinzii, pe care câinii și pisicile îl pică. Nici copii de până la doi ani nu au performanțe similare porcilor.

Papagalii: Ei sunt niște animale deosebit de inteligente. Folosesc tehnici în mai mulți pași pentru a soluționa probleme precum felul în care funcționază încuietoara de la colivia în care stau. Într-un laborator, un papagal a învățat cum să își descuie cușca.

Pisicile: Sunt animale solitare, motivate de nevoia de supraviețuire. Sunt printre cele mai maleabile viețuitoare, adaptându-se în ultimii 10.000 de ani la numeroase medii domestice. Ele pot învăța aceleași trucuri pe care le practică și câinii.

Câinii: Sunt conștienți de identitatea lor și de conceptul de câine. Pot face diferența între imagini cu alți câini sau diferite peisaje. ”Cei mai buni prieteni ai omului” pot să execute comenzi și să înțeleagă indicii non-verbale, potrivit Adevărul.