Info Actual

Info Actual > Diverse > Care sunt simptomele COVID-19? Fotbalistul italian Alessandro Favalli, mărturii teribile
Diverse

Care sunt simptomele COVID-19? Fotbalistul italian Alessandro Favalli, mărturii teribile

Care sunt simptomele COVID-19? Fotbalistul italian Alessandro Favalli, mărturii teribile

Care sunt simptomele COVID-19? Fotbalistul italian Alessandro Favalli (27 de ani), depistat cu COVID-19, face mărturii teribile. Jucătorul echipei Reggio Audace, din Serie C, a povestit pentru BBC coșmarul trăit în ultimile săptămâni.

Favalli a povestit cum a început să se simtă rău și care au fost simptomele înainte de a afla că este infectat cu coronavirus.

„M-am trezit pe 2 martie și mă simțeam inconfortabil. Aveam febră, dureri de cap și ochii îmi ardeau. Avusesem deja simptome în timpul nopții, când tremurasem de frig.

Am devenit suspicios. În ianuarie avusesem gripă. I-am sunat pe cei din familie și aveau simptome asemănătoare cu ale mele. Cinasem cu toții împreună cu câteva zile în urmă. Am știut că avem coronavirus”, a explicat sportivul.

„Am avut febră timp de trei zile și dureri de cap oribile”

Jucătorul italian a intrat în auto-izolare imediat după ce a aflat că e infectat cu coronovaris. ”Nu am avut niciodată febră mai mare de 37,8. Am avut febră timp de trei zile și dureri de cap oribile, dar nici acestea n-au durat prea mult. Rudele mele s-au simțit ceva mai rău, pentru că nu au vârsta mea și nivelul meu de pregătire fizică”, a adăugat Favalli.

Acesta a mai povestit că partea cea mai dificilă în perioada de izolare a avut legătură cu mentalul său, nu neapărat cu fizicul. ”Din punct de vedere mental, e dificil. M-au impresionat însă toate acele flash-mob-uri cu italienii cântând în balcoane. Le-am văzut la TV, pentru că în satul meu mic nu s-a întâmplat asta. Am zâmbit și mi-am zis că e atât de italienește.”

Italia este cea mai afectată țară din Europa de pandemia de coronavirus. Autoritățile italiene au anunțat sâmbătă seară, 21 martie, un nou bilanț tragic. Au murit încă 793 de oameni din cauza infectării cu coronavirus. Astfel, numărul total al victimelor din această țară a ajuns la 4.825.