Economic

Carnea de miel s-a scumpit iar! De vină este inflația

miel
sursa foto: arhiva companiei

În acest an, prețurile pentru carne de miel au crescut semnificativ în România. Potrivit informațiilor recente, costul acestui produs a înregistrat o creștere de 20% în comparație cu anul precedent.

În piețele din Brașov, prețul unui kilogram de carne de miel a atins suma de 60 de lei. În acest context, cetățenii sunt inclinați să cumpere doar câteva bucăți, având în vedere prețul piperat.

În trecut, prețul cărnii de miel se situa la 50 de lei. Scumpirile au apărut în principal din cauza creșterii inflației, conform adevarul.ro.

Producătorii raportează că prețul pentru carne de miel la sursă este de 25 de lei pe kilogram. Există o  discrepanța semnificativă între prețul înregistrat la producător și cel perceput de consumatori în piețe.

„Sunt de toate mărimile, de la 7 kilograme, până la 15 kilograme, crescuți sănătos, astfel că avem și mai mici, și mai mari. .S-a scumpit carnea de miel, dar totul s-a scumpit în ultimul an. S-a scumpit și la viu, unde este 25 de lei, dar s-a scumpit și la cel tăiat, unde cerem 60 de lei, dar mai negociem cu clientul, să fie toată lumea mulțumită”, a transmis acesta.