Info Actual > Culinar > Cartofi cu bere. Ies crocanți la exterior și moi la interior. Un deliciu
Culinar

Cartofi cu bere. Ies crocanți la exterior și moi la interior. Un deliciu

Cartofi cu bere. Ies crocanți la exterior și moi la interior. Un deliciu

Cartofi cu bere. Ies crocanți la exterior și moi la interior. Un deliciu culinar! Cartoful, această leguma valoroasă, are proprietați excelente pentru sănătate. Miezul este bogat în apă, glucide, amidon, glucoză, fructoză, zaharoză, celuloză, protide, lipide, acid folic, săruri minerale de sodiul, fosfor, fier, calciu, magneziu, mangan, cupru, potasiu, vitamine din complexul B, acid folic, vitamina C si vitamina K.

Cartoful are un efect hranitor, sănătos, foarte digest, mai ales dacă este preparat la cuptor, copt sau în coaja. Mai jos veți găsi o rețetă delicioasă de cartofi cu bere. Indiferent care este modul de gătire, ei vor ieși crocanți la exterior și moi la interior. Poftă bună!

Ingrediente:

  • 200 ml de bere,
  • 650 grame de cartofi,
  • 4 linguri de pesmet,
  • 4 linguri de ulei de măsline,
  • sare, piper.

elemente toxice

Mod de preparare:

Cartofii se spală, se curăță de coajă și se taie în bucăți de mărime medie. Apoi cartofii se țin sub jetul de apă de la robinet pentru a îndepărta amidonul și a îi face crocanți.

Luați o oală plină cu apă cu sare și fierbeți cartofii timp de 5 minute. Ulterior, cartofii se scot din apă și se transfera într-un bol și se stropesc cu ulei de măsline și puțină sare.

Dacă preferați să folosiți cuptorul, preîncălziți-l la 200 grade. Turnați cartofii într-o tavă și dați-o în cuptor aproximativ zece minute. Scoateți apoi tava din cuptor, adăugați berea și coace-i din nou aproximativ 10 minute. După 10 minute, scoateți iar cartofii, presărați-i uniform cu pesmet și îi mai dați încă pentru 5 minute la cuptor, până cartofii devin aurii, potrivit știridiaspora.ro.

Dacă vă plac la tigaia, luați una antiaderentă, turnați un strop de ulei și gătiți cartofii aproximativ zece minute la foc iute. Ulterior, se amestecă cu berea și se se lasă pe focă încă 10 minute, la flacără mică. La final se adaugă pesmetul, se amesteca bine si se servește.