Info Actual

Info Actual > Showbiz > Casa Regală, zguduită din temelii. Regina Elisabeta se retrage din viața publică
Showbiz

Casa Regală, zguduită din temelii. Regina Elisabeta se retrage din viața publică

Casa Regală, zguduită din temelii. Regina Elisabeta se retrage din viața publică

Casa Regală, zguduită din temelii. Regina Elisabeta se retrage din viața publică. Regina Elisabeta a II-a a anunțat că se va retrage din viața publică timp, de mai multe luni. Este pentru prima dată când Regina va fi absentă de la îndatoririle oficiale în cei 68 de ani de domnie, conform Sunday Times. Se pare că decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus.

„Vă vorbesc astăzi la aceeași oră ca și tatăl meu, cu exact 75 de ani în urmă. Mesajul său a fost atunci un salut pentru bărbații și femeile care au sacrificat atât de mult. A fost un război total, a afectat pe toată lumea și nimeni nu a fost imun la impactul lui”, a declarat suverana într-un discurs oficial televizat. 

Astfel, regina, în vârstă de 94 de ani, va rămâne la castelul Windsor pe o perioadă nedeterminată. În mod normal, mai era luna în care suverana revenea la Palatul Buckingham. Anul acesta, însă, Palatul va rămâne închis pe durata verii.

Decizia a fost luată din cauza pandemiei de coronavirus

„La început, perspectivele păreau sumbre, finalul îndepărtat, rezultatul incert. Dar am crezut că luptăm pentru o cauză corectă – și această credință, după cum a spus tatăl meu, ne-a condus. Nu renunțați, nu vă pierdeți speranța, acesta a fost mesajul zilei victoriei în Europa”, a mai adăugat aceasta. 

Angajamentele publice ale reginei din această vară și începutul toamnei au fost deja anulate. Acestea includeau și sărbătoarea Trooping the Colour și ceremonia Ordinului Jaretiereo și mai multe garden party-uri, evenimentele preferate ale suveranei.

Regina și prințul Filip sunt deserviți de un mic personal gospodăresc. Regina are și acum o audiență săptămânală cu premierul prin telefon și primește zilnic cutii de documente guvernamentale. Regina și Ducele de Edinburgh se întorceau de obicei de la Windsor în mai, înainte de o pauză anuală la Balmoral din iulie.