Diverse Social

Cât de reușite sunt încercările șoferilor sub influența alcoolului de a fenta alcooltestul. S-au făcut experimente în acest sens

Cât de reușite sunt încercările șoferilor sub influența alcoolului de a fenta alcooltestul. S-au făcut experimente în acest sens
monitoruldevaslui.ro

Octavian Perțea, ofiţer în cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, un binecunoscut vlogger, a demontat mitul fentării alcooltestului.

Alcooltestul nu poate fi fentat

Pe canalul său de youtube, într-o filmare, polițistul vlogger a arătat că alcooltestul nu poate fi fentat. Așadar, Tavi Perțea spulberă mitul fentării alcooltestului cu ajutorul pătrunjelului, usturoiului sau gumei de mestecat.

Polițistul Tavi Perțea a demonstrat practic că alcoolemia nu dispare dacă se folosesc anumite trucuri

Prin urmare, pentru că printre șoferi circulă unele mituri potrivit cărora aparatul alcooltest poate fi fentat dacă mesteci, după ce ai consumat alcool, pătrunjel, gumă de mestecat sau usturoi, polițistul bihorean Tavi Perțea a făcut un experiment prin care a demontat aceste mituri.

Ce rezultate s-au înregistrat la alcooltest dupăun pahar de vin, urmat de mestecarea de pătrunjel

Astfel, în cadrul experimentului, polițistul a băut un pahar de vin, după care a mestecat pătrunjel. În urma testării a ieșit o alcoolemie de 0,33.

Nici asocierea de bere cu gumă de mestecat nu este o soluție de fentare a alcooltestului

De asemenea, într-o altă seară a consumat bere, după care a mestecat gumă. Nici de această dată alcooltestul nu a putut fi fentat.

Pe lângă faptul că are un miros specific, nici usturoiul nu ajută la eliminarea sau scăderea alcoolemiei

Iar în a treia seară, polițistul a mâncat usturoi după ce a băut un pahar de pălincă. Dar nici usturoiul nu a ajutat la eliminarea alcoolemiei.

Care este soluția recomandată de polițistul vlogger pentru a înregistra alcoolemie zero la alcooltest

În acest context, a explicat următoarele: „După aceste experimente pot să trag următoarea concluzie. Singura situație în care putem să facem să ne iasă zero în aparatul alcooltest este să nu consumăm alcool sau alte alimente care conțin alcool cu cel puțin 12 ore înainte”.

La ce valoare a alcoolemiei, unui șofer aflat sub influența alcoolului i se poate deschide dosar penal

De asemenea, polițistul Octavian Perțea a avertizat că pentru alcoolemie la volan se pierde permisul de conducere, iar dacă alcoolemia este peste 0,8% se deschide dosar penal.