Social

Cât vor ar putea costa măștile de protecție din 15 mai? Virgil Popescu cere plafonarea prețurilor

Cât vor ar putea costa măștile de protecție din 15 mai? Virgil Popescu cere plafonarea prețurilor. Ministrul Economiei a declarat, marți, că una dintre principalele preocupări pentru perioada următoare este să se găsească măşti de protecţie în magazine, după data de 15 mai. Acesta a declarat la Digi24, că va face tot ce îi va sta în putință să păstreze prețul în jur de 2 lei pe o mască.

„Principala preocupare a Ministerului Economiei este ca în data de 15 mai, odată cu ridicarea stării de urgenţă şi cu impunerea obligativităţii purtării măştilor în spaţiile închise, în România să se găsească aceste măşti de protecţie în reţelele de retail, în farmacii, acolo unde oamenii pot să le cumpere foarte uşor.

Mai mult decât atât, să aibă un preţ rezonabil. Mă voi ţine şi mă voi bate ca acest preţ să fie în jurul valorii de 2 lei, că va fi 2,20, că va fi 2,30 sau 2,50… să fie cu 2 în faţă. Nu mai vreau ca românii să-şi cumpere măşti cu 4, cu 5, cu 6 lei cum se mai găsesc în acest moment în anumite locaţii.

Asta a fost una dintre problemele importante care s-a discutat la Cotroceni. Îi asigur pe români că Ministerul Economiei va reuşi să-şi atingă acest obiectiv”, a declarat Virgil Popescu.

Președintele Iohannis a anunțat că, odată cu relaxarea restricțiilor de deplasare, masca va deveni obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.