Diverse

Câte sosii are, cu adevărat, Vladimir Putin. Trei sunt sigure

Câte sosii are, cu adevărat, Vladimir Putin. Trei sunt sigure

Într-un interviu acordat jurnalistei Natalya Moseychuk, șeful Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, a vorbit despre sosiile lui Vladimir Putin. Budanov susține că, personal, recunoaște trei dintre dublurile acestuia, dar numărul exact al sosiilor nu le cunoaște nimeni cu adevărat.

„În Rusia deciziile sunt luate de o singură persoană”

„Eu personal nu sunt un „expert Putin”, să spunem așa. Pentru mine, sunt exact trei dubluri, pe care personal le văd imediat. Câți sunt cu adevărat – trebuie doar să avem acces la mai multe informații. (…) Dar, după cum știți, în Rusia deciziile sunt luate de o singură persoană. Și i s-au oferit informațiile pe care dorea să le vadă. În plus, au existat anumite ciocniri în interiorul administrației de la Kremlin, care au avut o influență puternică asupra deciziei finale”, susține Budanov.

Se observă frecvent schimbări ale feței și comportamentului

Problema dublurilor nu a fost încă tocată așa cum trebuie de jurnaliști sau specialiști în Putin, însă oamenii încep să observe din ce în ce mai mult schimbări ale feței și comportamentului liderului de la Kremlin. Conform informațiilor oferite de newsweek.ro, paza lui Putin ar fi antrenat una dintre sosiile președintelui, care e folosită în mod frecvent.

Acest lucru se întâmplă pentru că lui Putin îi este foarte frică de o lovitură de stat, susține potrivit metro.co.uk. Acesta, se spune, că ar fi fost și motivul pentru care, nu demult, el și-a concediat opt generali de rang înalt.

Unde locuiește una dintre sosiile lui Putin

Specialiștii susțin că această sosie ar locui în complexul prezidențial de la Moscova și participă la aproape toate întâlnirile de la Kremlin. De asemenea, dublura este trimită în multe deplasări. La un moment dat, Vladimir Putin chiar a fost întrebat de un reporter despre sosiile sale.

El a confirma atunci că i s-a oferit o dublură pentru protecție personală în timpul conflictului din Cecenia, dar a refuzat. O serie de specialiști sunt de părere că în 2014, după anexarea Crimeei, Putin ar fi fost înlocuit de una dintre sosii, iar cea mai bună dovadă o constituie schimbările vizibile în înfățișare.

Această decizie s-ar fi luat pentru că președintele Rusiei ar fi fost otrăvit. De altfel, în acea perioadă, el nu a fost văzut în public mai bine de zece zile. Un alt lucru care le-a pus specialiștilor un mare semn de întrebare a fost faptul că dublura nu vorbea bine limba germană, ceea ce la Putin cel adevărat nu s-a întâmplat niciodată. La toate acestea se adaugă și divorțul de soție, care a explicat la un moment dat că Vladimir ajunsese de „nerecunoscut”.