Social

Cate teste pentru Covid-19 mai are Romania! Ministerul Sanatatii a facut anuntul

Cate teste pentru Covid-19 mai are Romania! Ministerul Sanatatii a facut anuntul pe care toti romanii il asteapta cu sufletul la gura.

Ministerul Sănătăţii monitorizează în permanenţă situaţia stocurilor de teste pentru diagnosticare moleculară (Real Time PCR) existente la nivel naţional pentru depistarea noului coronavirus.

Cate teste pentru Covid-19 mai are Romania

În prezent există 1.524 de teste pentru diagnosticare, în cele 7 centre de boli infecţioase care au capacitate de diagnostic şi testare, din Bucureşti, 2 unităţi, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Craiova.

Ce alte posibilităţi de testare există aflăm de la Adriana Turea, reporter RRA.

Ministerul Sănătăţii anunţă că centrelor de testare din Capitală li se adaugă și laboratorul de referință acreditat OMS al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Aceasta contribuie alături de unitățile sanitare la creșterea capacității de diagnosticare, cu dotările existente. De asemenea, compania UNIFARM a achiziționat 10.000 de teste pentru diagnosticare moleculară și alte 40.000 de teste rapide. Ele sunt distribuite săptămâna aceasta către unitățile sanitare, pe bază de comandă.

Reprezentanții Ministerului Sănătății recomandă evitarea aglomerării lor la camerele de gardă și în unitățile de primiri urgențe din spitale.

Totodată sfătuiesc populația să sune medicul de familie în cazul în care suspectează infectarea cu noul coronavirus. Eventuala prelevare de probe se va face la domiciliul persoanei, sub coordonarea Direcțiilor de Sănătate Publică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *