Showbiz

„Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Mircea Badea: La ruși, o fi zis Google tot așa?

„Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Mircea Badea: La ruși, o fi zis Google tot așa?

Catedrala Prostirii Neamului Românesc”. Mircea Badea: La ruși, o fi zis Google tot așa? În cazul în care tastezi „Catedrala Mântuirii Neamului Românesc”, pe Google Maps apare „Catedrala Prostirii Neamului Românesc”.

Unii s-au întrebat dacă e umor. Cei mai mulți români, însă, au luat-o drept o insultă la adresa poporului român.

Mircea Badea a ținut să se întrebe retoric, în emisiunea ”În Gura Presei”, dacă se mai întâmplă așa ceva undeva în lume.

”Nu sunt practicant. Nu m-am dus să iau lumină. Nu m-am dus nici la spovedanie. Nu sunt nici pe departe creștin practicant. Sigur că te ia de ochi când vezi asta. Dacă este cineva dacă știe totul despre oricine, acela se numește Google.

Deci Google Maps spune că noi mergem pe lângă Catedrala Prostirii Neamului. Primul meu gând n-a fost să mă indignez creștinește, căci nu ăsta este reflexul meu. Ci a fost să mă întreb. Băi, nene, s-o mai întâmpla treaba asta undeva pe planetă? Nu cred…

Ce să zic. Eu am mai văzut umor în viața asta, dar nu am văzut unde ar fi umorul aici. Întrebarea este față de alte catedrale, centre de cult de pe planetă, doar creștine. La ruși, la Catedrala Sfântului Vasile din Moscova, o fi zis Google tot așa?” s-a întrebat Mircea Badea.