Actual International

Câți bani a încasat Regele Charles din vânzarea a 14 dintre caii reginei. Suma este uriașă

Câți bani a încasat Regele Charles din vânzarea a 14 dintre caii reginei. Suma este uriașă
FEI org/colaj

Este evident că Regele Charles nu are același pasiuni ca și regina Elisabeta. Și ca dovadă stă vânzarea a 14 cai de suflet ai mamei sale, din vânzarea cărora actualul rege britanic a obținut o sumă uriașă. Despre câți bani este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Câți bani a încasat Regele Charles din vânzarea a 14 dintre caii reginei. Suma este uriașă

După cum s-a relatat vineri, 28 octombrie 2022, Regele Charles a câștigat peste 1 milion de lire sterline (peste un milion o sută de mii de euro echivalent) din vânzarea cailor pe care i-a moștenit luna trecută de la regretata sa mamă, Regina Elisabeta a II-a, după ce aceasta a murit la vârsta de 96 de ani, potrivit thesun.co.uk.

În total, 14 dintre caii iubiți de Majestatea Sa regina Elisabeta a marii Britanii au fost vânduți pentru suma exactă de 1.075.500 de lire sterline la vânzările Tattersall’s din octombrie de la Newmarket.

Printre aceștia se numără și vânzarea lui Just Fine, calul cu care Charles a obținut primul său câștigător în Royal Silks. Calul de curse s-ar fi vândut pentru 300.000 de lire sterline.

Este clar că noul rege nu are aceeași pasiune pentru cursele de cai pe care o avea răposata sa mamă. Regele a obținut anterior 28.000 de lire sterline la începutul acestei luni, când Perfect Alibi s-a situat pe primul loc într-o cursă Listed la Yarmouth.

Se pare că regina mamă nu a fost străină de vânzarea unora dintre caii săi la același eveniment de la Newmarket. În trecut, fiul ei a încasat 200.000 de lire sterline pentru Theme Park, un mânz de doi ani, iar alte 185.000 de lire sterline au provenit din vânzarea cabalinului de trei ani Naval College. La capătul inferior al scalei, Charles a obținut 4.000 de lire sterline pentru Tack, un mânz de trei ani.

Tactical, călărit până la victorie în 2020 la Royal Ascot, s-a vândut pentru 150.000 de lire sterline, iar alți trei au fost vânduți pentru sume cu șase cifre. Vânzările Tattersall din octombrie au avut o vânzare record de trei zile, cu peste 36 de milioane de euro generate de vânzarea cailor.